במטה של שלי יחימוביץ' לא לוקחים סיכונים. רק לפני כשנה הם חרשו את הארץ וישבו על הטלפונים ולבסוף הפסידו במירוץ לראשות העבודה. היום יחימוביץ' מתמודדת על מקום ברשימה כמו כולם, בלי שיריונים וכדי להישאר דמות בולטת בהנהגה היא מכוונת למקום השלישי, אחרי הרצוג ולבני. "מה שאני רוצה שיהיה, ויש סיכוי טוב שיהיה, שיצחק הרצוג יהיה ראש ממשלת ישראל ושאני אהיה שרה בכירה בממשלתו", טענה יחימוביץ' בשיחה עם חדשות 2.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גם מרב מיכאלי מכוונת גבוה. זה אמנם מירוץ אישי, אבל היא חלק מקבוצה שכוללת את איתן כבל, אראל מרגלית ודני עטר, הקבוצה שניצבה בעבר מאחורי הרצוג בהתמודדות מול יחימוביץ'. גם היא מקווה שההימור ישתלם וביום שאחרי היא תמצא את עצמה חזק בצמרת. "בתחרות את רוצה להגיע כמה שיותר גבוה", היא הסבירה, "יש לזה משמעות לגבי העמדה שלך לגבי תפקידים עתידיים". כולם יודעים שמתחת לפני השטח יש יריבות בין השתיים, אבל מול המצלמות יחימוביץ' ומיכאלי מסרבות לשתף עם זה פעולה.
וכששני מחנות רבים לפעמים השלישי מרוויח. סתיו שפיר מנהלת את המטה מהדירה השכורה בתל אביב. היא בעצמה לא ממש יודעת למה לצפות. היא אמנם עבדה קשה בכנסת והובילה מאבקים בוועדת הכספים אבל לא נמצאת בשום דיל פוליטי והכוח שלה במפלגה עוד לא מבוסס. "שום דבר לא בטוח", אמרה שפיר. "פריימריז זה עסק אחר. אין סקרים שיכולים למדוד מה תהיה התוצאה של פריימריז ואין דרך לדעת מה בסוף יקרה, זה תלוי בהרבה מאוד גורמים".
גם במטה של רוויטל סוויד, עורכת דין פלילית, עובדים סביב השעון בניסיון להשתבץ באחד מחמשת המקומות הריאליים המובטחים לנשים. "הציפיות שלי זה להיות במקום ה-19, מקום שיהיה ריאלי, גם המקום ה-22 הוא ריאלי", אמרה סוויד. "אז השאיפה שלי, האמונה שלי, שאני אהיה במקום ריאלי".
מפלגת העבודה תנסה להציג מחרתיים רשימה נשית ככל הניתן. גם אם זה יהיה רחוק מ-50 האחוזים המיוחלים, לפחות הם יוכלו להתגאות ביותר נשים מאשר במפלגה היריבה.