פרופסור מנואל טרכטנברג ששמו נקשר במילת הקסם "חברתי" היה אחד השמות החמים בשוק השמועות של הבחירות המתקרבות. אבל הוא מבהיר: "לא ניהלתי מגעים ולא משא ומתן עם אף רשימה, עם אף מפלגה, חוץ מעם יצחק הרצוג וציפי לבני ברגע שהם החלו לדבר ביניהם. לא פנו אליי מעוד מפלגות. היו שמועות על משא ומתן שניהלתי עם משה כחלון. נפגשנו לבקשתו בפעם האחרונה לפני שנה וחצי בדיוק בבית קפה, ומאז אף פעם לא נפגשנו".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רק לפני שלושה חודשים אמר טרכטנברג בריאיון לדה-מרקר כי אם יהיה שר אוצר, "זה לא יהיה נכון, כי אני לא אדע מה לעשות". כעת הוא מסביר: "אמרתי את הדברים לפני שלושה חודשים, הם היו נכונים אז. התכוונתי שאני הייתי רוצה מאוד שיהיה לי את הזמן כדי לפתח את הרעיונות האלו במלואם וליישם אותם במדינת ישראל. זה נורא מעניין שאת השאלה הזאת על המוכנות לא שאלו איש תקשורת ודוקטור לפילוסופיה שכיהנו בתפקיד הזה בעבר".
לפיד תקף את טרכטנברג לאחר הצטרפותו לרשימת העבודה-התנועה ואמר כי מי שמביא את טרכטנברג, מביא עמדה כלכלית מאוד ברורה של העלאת מסים. "אי אפשר לצפות מבן אדם שבא מבחוץ, שלא מכיר את התחום, שיוכל להנהיג מדיניות כלכלית חברתית של שינוי ולא של תחזוקה", אמר בתגובה טרכטנברג על לפיד. "הוא עשה טעות גדולה מאוד".
אז יעלה מסים או לא? נדמה שזה הכי קרוב ל"כן" ששמענו: "'חלילה, לא נעלה מסים', אוקיי. 'חלילה, לא ניגע בביטחון', אוקיי. אז מה? אה, גירעון גדול יותר. יפה. מה אכפת לי שהבנות והנכדים שלי ישלמו על כך בעתיד? להגיד זה קל, אני יודע במה זה כרוך. מי שבא ומציע לעשות אל"ף, שיגיד מאיפה הוא ייקח".
טרכטנברג מאמין שאין פתרונות קסם. התשובות שלו ארוכות כמו של מרצה באוניברסיטה, מורכבות כמו הבעיות. הוא מאמין שלפני הורדת מחירי נדל"ן צריך לתת פתרונות דיור, שאפשר להוריד את יוקר המחיה בין השאר באמצעות פגיעה במונופולים. לא ברור מה יעשה ועד כמה יצליח בפוליטיקה, אבל קשה שלא לחבב את האיש הזה שגדל בעוני גדול בארגנטינה, עלה לארץ בגיל 16 וטיפס עד לצמרת הכלכלה הישראלית.