האח של, הטייס, שחקן הכדורסל - והזמרת: שליש מהח"כים שיכהנו בכנסת ה-20 החל מהיום האחרון של חודש מרס, יעשו זאת בפעם הראשונה. כ-40 מועמדים שנבחרו לכהן בכנסת מ-7 מפלגות שונות יישבעו אמונים - ויהפכו באופן רשמי לח"כים. ביניהם, יש גם כמה עם פרטים ביוגרפיים מעניינים במיוחד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במקום ה-18 ברשימת הליכוד - ז'קי לוי, בנו של השר לשעבר דוד לוי - ואחיה של חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס, המקום השני ברשימת ישראל ביתנו. לוי שימש בעבר כראש עיריית בית שאן וכסגן יו"ר השלטון המקומי. לוי נפצע בפיגוע הירי שאירע בכניסה לסניף הליכוד בבית שאן ב-2002. בבחירות האחרונות לראשות העיר הוא הפסיד - אבל יש לו עבודה חדשה: מקום בטוח בכנסת ה-20.
גם יואב קיש (46) יכהן כחבר כנסת חדש מטעם הליכוד: קיש, ממובילי מחאת המילואימניקים ומאהל הפראיירים, שימש בעבר כטייס מטוס בואינג 777 ב"אל על". הוא תכנן להתמודד על ראשות הליכוד, אך הסיר לאחר מכן את מועמדותו. אמו הייתה חברתה הקרובה של לילי שרון ז"ל.
אריה דרעי לא יהיה ה"מכלוף" היחידי בכנסת: ח"כ חדש נוסף ברשימת הליכוד לכנסת הבאה הוא מיקי (מכלוף) זוהר (35), סגן ראש עיריית קריית גת וחבר הנהלת איגוד הכדורסל. בעבר שיחק זוהר בעצמו בקבוצת מכבי קריית גת ואף שימש כמנהל הקבוצה. זוהר נכנס לכנסת אחרי שאביו ז"ל, לא הצליח לעשות כן כשהתמודד ברשימתו של עזר ויצמן.
גם נאווה בוקר (44) תהיה חלק מהפנים החדשות במשכן. בוקר היא אלמנתו של תת-ניצב ליאור בוקר ז"ל, שנספה באסון השריפה בכרמל לפני 4 שנים. היא עיתונאית ויועצת תקשורת במקצועה, שהובילה את הקמת השדולה לקידום וחיזוק מערך הכבאות לאחר האסון.
אברהם נגוסה (57) יהיה הנציג היחידי של העדה האתיופית בכנסת הבאה - גם הוא מהליכוד: נגוסה, ד"ר לפילוסופיה, ניסה בעבר להיכנס לכנסת כשעמד בראש מפלגת "עתיד אחד", אולם הוא לא עבר את אחוז החסימה. הוא עבד כמנהל בית יתומים בעיר הולדתו גונדר שבאתיופיה, ובארץ שימש כיו"ר הארגונים של עולי אתיופיה בישראל.
מי שדורג במקום ה-30 ברשימת הליכוד הוא אורן חזן, שצפוי להיות הח"כ הצעיר ביותר במפלגה שיכהן בכנסת ה-20. חזן כיהן כיו"ר התאחדות הסטודנטים במכללת קריית אונו והוא בנו של ח"כ לשעבר יחיאל חזן, שהורשע בעבר בפרשת ההצבעות הכפולות ("לא גנבתי את המוח").
ח"כית חדשה שתכהן בכנסת מטעם המחנה הציוני תהיה קסניה סבטלובה (37), פרשנית לענייני ערבים בערוץ 9 שציפי לבני שריינה לרשימה מטעם התנועה. סבטלובה, שעלתה ממוסקבה בגיל 14, מתמחה בחקר מצרים המודרנית ובמסגרת עבודתה אף ראיינה בעבר את יאסר ערפאת והשייח' אחמד יאסין.
חוץ מהעיתונאי שרון גל, ישראל ביתנו תכניס לכנסת ח"כ חדש נוסף: אילן שוחט (40), המכהן כראש עיריית צפת - וכשנבחר, היה לראש העיר הצעיר ביותר שכיהן אז בישראל. שוחט, שהיה בעבר חבר במפלגת קדימה, הוביל את עירו לזכייה בפרס החינוך הארצי. הוא קרוי על שמה של דודתו, אילנה נאמן ז"ל, שנרצחה בפיגוע במעלות במאי 1974.
ראשת עיר נוספת שתיכנס לכנסת ה-20 תהיה אחת מבין עשרת הח"כים של כולנו, טלי פלוסקוב (52), ראש עיריית ערד. פלוסקוב, שהייתה בעבר חברת ישראל ביתנו, היא העולה הראשונה שנבחרה לתפקיד ראשת עיר בישראל. בעבר, כשרק עלתה לארץ, עבדה כחדרנית במלון.
רכש חדש נוסף של כולנו שתכהן בכנסת הבאה תהיה יפעת שאשא-ביטון (41), דוקטור לחינוך המשמשת כסגנית ראש העיר של קריית שמונה. שאשא-ביטון, שתושבע בעוד שבועיים לח"כית החלה בכלל את דרכה כזמרת: בעבר הקליטה ושחררה שלושה סינגלים משלה.
מהבית היהודי ייכנס לכנסת בצלאל סמוטריץ' (35), המשוריין מסיעת תקומה. הוא נשוי ואב לחמישה ילדים ומתגורר בבית אל, ושימש כמנהל תנועת "רגבים" העוסקת בפעילות בלתי חוקית של ערבים באדמות המדינה בתחומי הקו הירוק וביהודה ושומרון. סמוטריץ' עורר מחלוקת קשה במיוחד לאחר שארגן בעבר את "מצעד הבהמות" כנגד מצעד הגאווה בירושלים ואף הצהיר שהוא "הומופוב גאה".
חנין זועבי לא תהיה האישה היחידה שתכהן בכנסת מטעם הרשימה הערבית המשותפת: ח"כית חדשה מטעם הרשימה תהיה עאידה סולימאן (50), אם לשניים מעכו, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ובספרות ערבית מאוניברסיטת חיפה. סולימאן הייתה האישה הראשונה בוועדת המערב העליונה של האוכלוסייה הערבית ושימשה כמייסדת ומנכ"לית העמותה הערבית-פמיניסטית "נשים נגד אלימות".