במחנה הציוני שוללים אחדות - ומביטים לעבר ספסל האופוזיציה: ראשי המחנה הציוני, יצחק הרצוג וציפי לבני, הצהירו היום (רביעי) לראשונה מאז פרסום תוצאות הבחירות כי לא יצטרפו לממשלתו של נתניהו. הרצוג הצהיר כי "אנחנו נהיה תחליף ראוי בכל התחומים והנושאים לממשלת ימין צרה שזמנה קצוב".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לאחר שהודה לחברי הרשימה והפעילים על עבודתם הקשה, אמר הרצוג לפני ישיבת הסיעה הראשונה של המפלגה כי "אין תחושה של אשמה, אלא רק גאווה על הישג גדול, על בניית מחנה גדול. תודה לך ציפי על על השותפות". הרצוג הדגיש כי מפלגת העבודה הוכיחה ש"ידענו להיות אופוזיציה לוחמת ולפעול ולחוקק. כרגע מסתמן שהאפשרות הריאלית היחידה זו ההליכה לאופוזיציה, ואנחנו נעשה זאת".
"אני רוצה להודות מעומק הלב לאזרחים, התגובות מאוד מרגשות. מחנה עצום עמד על רגליו ודרש שינוי", הוסיף. "ראינו דור צעיר עצום שהתגייס בכל הכוח - אנחנו לא נתנצל ולא נוריד דגלים אלא נשרת את העם שיצא לרחובות, לצמתים ולקלפיות בתקווה גדולה בעצמה. יום יבוא ונביא את השינוי המיוחל הזה".
לבני: "הקרב לא הסתיים, נמשיך מהאופוזיציה"
סגניתו לבני הודתה כי קמה הבוקר "בתחושה קשה בגלל הכיוונים והדרך שנתניהו מתווה למדינה יחד עם שותפיו. זו דרכם, וזו איננה דרכנו. אבל גם קמתי בתחושה של שליחות וגאווה - עשינו את מה שהיינו צריכים לעשות, והקרב לא הסתיים. במהלך הדרך גיליתי בהרצוג אדם ומנהיג אמיץ שאוהב את עם ישראל".
לבני ציינה את הפערים העמוקים מול נתניהו: "יש כאן שתי מערכות ערכים שונות למדינת ישראל - אנחנו צריכים לעמוד מול הדרך שמבודדת את ישראל מכל העולם. לכל אזרחי המדינה שחשים שאבדה התקווה - היא לא. אנחנו מייצגים אותה ונמשיך לייצג אותה בכנסת מהאופוזיציה. ממשלת החלומות של נתניהו היא ממשלת הסיוטים של ישראל, ואנחנו צריכים להציב מולה את החלום שלנו".
הרצוג התקשר הבוקר לראש הממשלה בנימין נתניהו ובירך אותו על הזכייה. בדברים שאמר לתקשורת מחוץ לביתו הוא ציין שהוא מקבל את התוצאה. "איחלתי לראש הממשלה הצלחה, אבל שיהיה ברור לאזרחים שהאתגרים הם אותם אתגרים והבעיות אותן בעיות, שום דבר לא השתנה".
הפער: 5-6 מנדטים לטובת נתניהו
מספירת 99% מקולות המצביעים עולה שמפלגת השלטון נעה בין 29 ל-30 מנדטים, לעומת 24 מנדטים בלבד למחנה הציוני בראשות הרצוג. את המקום השלישי גורפת הרשימה המשותפת עם 14 מנדטים, ואחריה יש עתיד עם 11, כולנו עם 10 והבית היהודי בראשות נפתלי בנט שיורדת ל-8 מנדטים בלבד.
ש"ס בראשות אריה דרעי זוכה ל-7 מנדטים, יהדות התורה עם 6-7 מנדטים, ישראל ביתנו בראשות ליברמן עם 6 מנדטים ומרצ עוברת את אחוז החסימה ומקבלת ככל הנראה 4 מנדטים. יחד בראשות אלי ישי הסתפקה בכ-3% מהקולות ולא עברה את אחוז החסימה.