לרגל ראש השנה הפרסי, הקליט נשיא המדינה שמעון פרס ריאיון מיוחד המיועד לאזרחי איראן ובו בירך אותם ישירות בברכת שנה טובה לרגל חג הנורוז. את הריאיון נתן הנשיא ל"קול ישראל בפרסית" המשודר באמצעות לוויין, ולתחנת החדשות הפרסית "Radio Farda" המשודרת ברדיו ובאינטרנט ברחבי אירן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הנשיא פתח את הריאיון בברכת החג המסורתית בפרסית, שפירושה: "אזרחי אירן היקרים, בכל מקום שתימצאו, חג נורוז שמח". בהמשך הוא אמר כי "לעם היהודי ולעם האירני מסורת של ערכים עמוקים, היסטוריה ארוכה ומשותפת. אנו קוראים לחיים בשלום והבנה הדדית. מאחל לכם כי תהיה שנה של שלום, שנה בה נשכח ממלחמה ואיומים. אנו יכולים לעשות זאת. חג נורוז שמח".
הנשיא נשאל על ידי הכתבים על זכרונותיו מביקוריו באירן, בימים אחרים של קשרים דיפלומטים בין המדינות. הנשיא סיפר על חוויותיו מביקוריו באירן, ובירך על מנהגי התרבות סביב החג, המאכלים והמסורת. הוא פנה ישירות לעם האירני והדגיש כי מדינת ישראל שואפת לשלום עם כל שכנותיה. "אני מכיר את העם האירני שנים רבות", אמר פרס. "היסטוריית עמכם קוראת לשלום ולכך שכל העמים יחיו יחד. ישראל מתנגדת לשפיכות הדמים בכל מקום בעולם. אין צורך בזה. אני מאחל לעם האירני כי יאפשרו לדור הצעיר לבנות עתיד חדש, שאינו מלא בדם אלא מלא בשלום ושיתופי פעולה. עלינו לדבר אחד עם השני, ולצעוד יחד לעבר עתיד של שגשוג ורווחה".
לשאלת הכתב אודות עתיד היחסים בין אירן לישראל, השיב הנשיא: "אין לי ספק כי ישראל תהפוך למדינה תורמת במזרח התיכון. אני מאמין כי צעירי אירן וצעירי העולם יבחרו לחיות בעולם מאושר, בשלום ובשיתוף פעולה. אני מקווה כי ילדינו, יהודים, ערבים, דרוזים ונוצרים יעבדו ביחד, ילמדו יחד ויפתחו ביחד את עתיד המזרח התיכון, ישראלים, פלסטינים ואירנים יכולים לחיות בשלום. אין סיבה שלא יוכלו".
אובמה: "לא רק שנה חדשה - גם פרק חדש בהיסטוריה"
גם נשיא ארצות הברית ברק אובמה שיגר הודעה מיוחדת לעם האירני, ובה אמר: "אם אירן תנצל את הרגע הזה, חג הנורוז יכול להיות לא רק תחילתה של שנה חדשה, אלא גם תחילתו של פרק חדש בהיסטוריה". בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי אובמה כתב בהודעה לעם האירני שעכשיו נוצרה ההזדמנות להגיע לעסקה בנושא הגרעין, זאת אם טהרן תנקוט צעדים בוני אמון.
בסרטון הווידאו שפרסם אובמה עם ברכתו לאירנים, הוא הוסיף: "אין לי אשליות, יהיו קשיים בדרך, אבל אני מחויב למסלול הדיפלומטי מפני שאני מאמין שיש בסיס לפתרון מעשי".