באופן די צפוי, החליטה הלילה העצרת הכללית של האו"ם לקבל את ההצעה הערבית בנוגע לדוח גולדסטון ולאמץ אותו באופן רשמי. המשמעות: הדוח יועבר למועצת הביטחון.
החלטת עצרת האו"ם צריכה להטריד מאד את ישראל, שכן בניגוד לעצרת האו"ם, למועצת הביטחון יש גם סמכות ביצועית שיכולה להסתיים בבית הדין הבינלאומי בהאג. בירושלים מקווים כעת שארצות הברית, רוסיה וסין ימנעו את העברת הדיון בדו"ח גולדסטון למועצת הביטחון.
ההצבעה הסתיימה ברוב עצום נגד ישראל: לא פחות מ-114 מדינות תמכו בהעברת הדוח למועצת הביטחון, התנגדו להצעה 18 מדינות בלבד, 44 מדינות נמנעו. כאות מחאה, שגרירת ישראל באו"ם הפרופ' גבריאלה שלו לא השתתפה בהצבעה.
בירושלים יכולים להתנחם בעובדה כי האמריקנים כבר כינו את הדוח "מעוות" - וסביר להניח שארצות הברית תשתמש בזכות הוטו שלה לניסיונות לנקוט בצעדים אופרטיביים נגד ישראל בדיון על הדוח במועצת הביטחון.
מיד לאחר היוודע תוצאות ההצבעה, הוציא משרד החוץ הודעה חריפה המגנה את ההחלטה. "תוצאות ההצבעה, ומספר המדינות הגדול שהצביע נגד או נמנע, מראות בבירור כי החלטת העצרת אינה נהנית מתמיכת הרוב המוסרי", כך לשון ההודעה מירושלים. "ישראל דוחה את החלטת העצרת, שכל קשר בינה לבין המציאות, עמה מתמודדת ישראל, מקרי בהחלט".
מתקפה פוליטית
את הדיון יזם נשיא העצרת, נציג לוב באו"ם עלי טראקי, על פי בקשת קבוצת המדינות הערביות. בקיום הדיון תמך גם כן רוב עצום: 118 מתוך 192 המדינות החברות באו"ם.
הדיון, כצפוי, הפך במהרה למתקפה פוליטית חריפה נגד ישראל. "אנו טוענים שישראל מפרה את זכויות האדם", אמר אמש הנציג הסורי. "בימים האחרונים נכנסו מתנחלים ישראליים לביתם של פלסטינים במזרח ירושלים וסילקו אותם. הם ממשיכים לחפור גם בהר הבית. כל הדיווחים מוכיחים כי הפרת זכויות האדם נמשכת".
נחמה מסויימת יכולה ישראל לקבל מהנציג האירופאי בדיון, שהזכיר גם את פעולות חמאס במהלך המבצע ואחריו. הנציג קרא מעל בימת העצרת לשחרר את גלעד שליט ולהפסיק את ירי הרקטות לעבר ישראל.
השגרירה שלו מאשימה
כשהגיעה תורה של פרופ' גבריאלה שלו, שמעו הנציגים את עמדתה של ישראל בנוגע לדוח. "ישראל מאמינה בשלום", אמרה אמש שלו, "אך דוח גולדסטון לא מקדם את השלום. הוא מונע מישראל את הזכות להגנה עצמית".
הוועדה לזכויות האדם בז'נווה זכתה גם כן לגינויים חריפים. "מדובר בגוף אנטי ישראלי שהגיש תלונות נגד ישראל יותר מעל כל מדינות העולם יחדיו", האשימה שלו. "הוא לא דן בפגיעה באזרחי ישראל מעולם. זה לא מתקבל על הדעת".
"הדוח מאשים את ישראל בעבירות חריפות", הוסיפה השגרירה, "אבל אין הוכחות למעשים. הדיווח לא נכון. הוא אפילו מודה כי אין לו הוכחות למעשים שישראל מואשמת בהם".
ארה"ב: דוח מוטה
שלשום קבע בית הנבחרים האמריקני כי הדוח מוטה ומעוות את המציאות. 344 נציגים הצביעו בעד גינוי הדוח לעומת 36 צירים שהתנגדו להחלטה.
על פי הצעת ההחלטה שעברה ברוב גדול, קורא בית הנבחרים לנשיא ארצות הברית ברק אובמה ולמזכירת המדינה הילרי קלינטון, לפעול נגד הדיון ובדוח ולמנוע את אימוץ מסקנותיו באו"ם.
ההחלטה נוגדת את מסקנותיו של המשפטן הדרום אפריקני היהודי ריצ'ארד גולדסטון שערך את הדוח, וקבע שישראל והפלסטינים, הפרו את החוק הבינלאומי במהלך מבצע "עופרת יצוקה" שנערך ברצועת עזה לפני כשנה.
משרד החוץ: כל קשר למציאות מקרי
ישראל דוחה את אישור דוח גולדסטון בעצרת האו"ם ואומרת כי כל קשר בין ההחלטה לבין המציאות שישראל מתמודדת עמה - מקרי. בהודעת משרד החוץ נאמר כי המספר הגדול של מדינות שהצביעו נגד ונמנעו, מעיד שהרוב המוסרי באו"ם אינו תומך בהצעה. בהודעה נאמר עוד שצה"ל הציג בלחימתו בעזה אמות מידה מוסריות יותר משל יוזמי ההצעה וכי ישראל תמשיך להגן על אזרחיה מפני הטרור.