אחרי התגובות מימין ומשמאל בעקבות הביקורת המיוחסת לשר הביטחון על מזכיר המדינה קרי - מנסה יעלון להרגיע את הסערה במערכת הפוליטית. "היחסים בין ארצות הברית וישראל הם אינטימיים ובעלי משמעות רבה עבורנו", אמר יעלון. "ארצות הברית היא ידידתנו הגדולה ביותר ובעלת הברית החשובה ביותר שלנו, וכשיש מחלוקות אנחנו מלבנים אותן בתוך החדר, כולל עם מזכיר המדינה קרי איתו אני מקיים שיחות רבות בנוגע לעתידה של ישראל".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אמשיך לשמור בנחישות, באחריות ובשיקול דעת על ביטחונם של אזרחי ישראל", הוסיף יעלון.
מוקדם יותר תקפו שרת המשפטים ציפי לבני וחברי הכנסת מהתנועה את יעלון על דבריו, בעוד שבבית היהודי פרסמו הודעת תמיכה. יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג אמר כי "הדברים חושפים את חוסר רצונה של הממשלה להגיע להסדר".
גם שר האוצר יאיר לפיד הביע את מורת רוחו מדברי יעלון. "אלה דברים שלא היו צריכים להיאמר", אמר לפיד, "ובוודאי שלא בקול רם".
"ארה"ב היא לא האויב שלנו", המשיך שר האוצר. "ראש הממשלה מנהל בימים אלה מגעים מורכבים מאוד עם האמריקנים, גם בנושא האירני ובוודאי בנושא התהליך המדיני, ואנחנו לא צריכים לסבך את היחסים איתם כי זה לא תורם שום דבר. אנחנו צריכים להמשיך לעבוד מול האמריקנים, בוודאי כדי להגיע להסדר מדיני עם סידורי ביטחון קפדניים".
במקביל, נשא נשיא המדינה שמעון פרס נאום בכנסת, לציון 65 שנים להיווסדה, ואמר: "היום נוצרה הזדמנות ממשית לשלום עם הפלסטינים. שני הצדדים יודעים שאין אלטרנטיבה טובה ממנו. השלום צריך לנוע על שתי רגליים. רגל מדינית ורגל ביטחונית. יחסינו עם ארה"ב הם בעלי ערך אסטרטגי עליון למדינת ישראל".
"אנו מודים לנשיא ארצות הברית, ברק אובמה, על היענותו המלאה לצורכי הביטחון והמודיעין", אמר פרס. "אין ספק שרצונו לראות מזרח תיכון שחי בשלום. הידידות העמוקה עם ארה"ב היא מרכיב מרכזי בביטחונה של ישראל ומנוף לשלום במזרח-התיכון. מאמציו הנחושים של מזכיר המדינה, ג'ון קרי, להשיג שלום הם עדות לעמדה אמריקנית זו".
יחד עם זאת, במפגש שקיים היום יעלון עם תלמידים באופקים,הוא אמר כי מערכת היחסים עם ארצות הברית חשובה לישראל, אך הוסיף כי "אולי האבחנה של מי שחושבים שהם יודעים איך לפתור את סוגיית הסכסוך - אינה נכונה"