לא מסכימים: בוושינגטון שבים להשמיע הלילה קולות של דאגה מכוונתה של ישראל להמשיך את הבנייה בהתנחלויות ובמזרח ירושלים. בארצות הברית ממשיכים למתוח ביקורת על מה שמכנים "התנהלות חד-צדדית" ישראלית, ומזהירים מפני השלכותיה על המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים.
"עמדתנו לא השתנתה", הדגיש הלילה דובר מחלקת המדינה, פי.ג'יי. קרולי, בפני עיתונאים. "הדבר הובהר גם בפגישה שערכו דיפלומטים אמריקנים עם שגריר ישראל בארצות הברית, מייקל אורן", הוא הוסיף. קרולי שלח מסר תקיף לישראל והזהיר כי "צעדים חד-צדדים שננקטים על ידי ישראל או על ידי הפלסטינים עלולים שלא לחזות את תוצאות השיחות".
בארצות הבית מדווח כי מנהל מחלקת המדינה ג'ייקוב לאו אמר בשבוע שעבר במהלך הפגישה עם השגריר אורן כי וושינגטון ממשיכה להיות מודאגת מכוונתה של ישראל להמשיך לבנות בירושלים ובהתנחלויות. במקביל, מתכוון לשוב לאזור השליח האמריקני ג'ורג' מיטשל, בעקבות מה שכונה בוושינגטון "סימנים חדשים של מתיחות בין ממשל אובמה לממשלת ישראל".
עם זאת, בישראל ובארצות הברית ממשיכים להכחיש כי שוררת מתיחות בין השתיים. השגריר אורן אמר הלילה כי "חד וחלק אין משבר", וגם אנשיו של אובמה מסרבים לדבר על כך בגלוי - אך בהחלט אינם חוששים מהטחת ביקורת על כוונותיה של ישראל.
נתניהו: "ליהודים זכות לבנות בכל ירושלים"
קולות המתיחות שבו השבוע להישמע, בעקבות הצהרותיו של ראש הממשלה נתניהו בישיבת הממשלה. "ירושלים המאוחדת היא בירת העם היהודי, הריבונות שלנו אינה ניתנת לערעור ותושבי ירושלים יכולים לרכוש דירות בכל חלקי העיר", אמר נתניהו בפתח הישיבה. ראש הממשלה התייחס לדיווחים לפיהם הבית הלבן הציג דרישה חדשה לממשלה להפסיק את בנייתו של פרויקט מגורים בשכונת שייח' ג'ראח במזרח ירושלים.
"אנחנו לא יכולים לקבל שליהודים לא תהיה זכות לחיות ולקנות בירושלים", הוסיף נתניהו. "מה היה קורה אם יהודים לא היו יכולים לחיות בשכונות בניו יורק, בפריז או ברומא? איננו יכולים להסכים לגזירה כזו בירושלים".
שר החוץ אביגדור ליברמן התייחס גם הוא לנושא במהלך הישיבה. "אלפי משפחות ערביות קונות בתים בשכונות בירושלים ומעולם, לא שמעתי שום הערה בנידון מארה"ב או ממדינות אירופה", אמר. "יהיה מוזר מאוד אם דווקא בישראל ודווקא בירושלים נפלה את היהודים לרעה".