תכנית הבנייה של מאות יחידות דיור מעבר לקו הירוק עדיין עומדת על הפרק, ובאו"ם לא מרוצים מכך: מזכ"ל האו"ם באן קי מון תוקף את החלטת ישראל להקים יחידות דיור במזרח ירושלים ומכנ האותה "לא מקובלת", כך מדווחת סוכנות הידיעות הסינית שינחואה.
למרות התבטאותו בעבר של ראש הממשלה בנימין נתניהו על כך ששכונת גילה לא נחשבת התנחלות, מזכ"ל האו"ם רואה בה הפרה בוטה של החוק הבינלאומי. נתניהו אף ציין כי כל ראשי ממשלות ישראל בנו בשכונה, אולם לדברי מזכ"ל האו"ם, מימוש התכנית מנוגד למאמצי השלום שנעשים באזור.
גינויים ברחבי העולם על הבנייה בגילה
מאז פרסום החלטת הממשלה לאשר תכנית בנייה של 1,100 יחידות דיור בשכונת גילה במזרח ירושלים, מעבר לקו הירוק, החל גל של ביקורות וגינויים כלפי ישראל ברחבי העולם. בטורקיה טענו כי אישור הבנייה הוא צידוק לבקשה הפלסטינית להכרה מהאו"ם.
בסוף החודש האחרון האשים שר החוץ הטורקי אהמט דבוטאולו את ישראל כי היא מפרה באופן בוטה את החוק הבינלאומי. "התכנית מעוררת ספק רב לגבי כנותה של ישראל ונכונותה לפתור את הסכסוך", אמר שר החוץ הטורקי. "המשך הבנייה הלא חוקית בשטח פלסטיני מוכיח כי פניית הרשות לאו"ם הייתה מוצדקת". טורקיה מצטרפת לשורת הגינויים שנשמעו מאז ההחלטה מצד מדינות רבות, בהן ארה"ב, מצרים, סין ואף האיחוד האירופי.
מספר ימים אחרי פניית הפלסטינים לאו"ם בחודש שעבר, אמר שר החוץ המצרי מוחמד כאמל עמר כי "הצעד של ישראל משקף את החלטת הממשלה להמשיך במדיניות הפרובוקציה שלה ולהתריס בפני כל הגורמים בקהילה הבינלאומית שרואים בבנייה בהתנחלויות מעשה לא לגיטימי". את ההחלטה כינה שר החוץ "פרובוקציה". עמר אמר את הדברים בתום פגישה עם מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון בוושינגטון.
גם ארה"ב הוציאה הודעה רשמית ובה היא מביעה אכזבה מההחלטה הישראלית. על רקע הדברים, קראה הלילה קלינטון לשני הצדדים לשוב לשולחן המשא ומתן. "על מצרים, ארצות הברית, הקוורטט וכולם להיות מוכנים ללחוץ על שני הצדדים בניסיון להתקדם לעבר הסכם", אמרה קלינטון במסיבת עיתונאים עם עמיתה המצרי.