תגובות מעורבות בישראל לנאום הפיוס של הנשיא אובמה בקהיר, הבוקר, אולם במשרד ראש הממשלה מעדיפים להתמקד בצדדים החיוביים של הנאום - מבחינתה של ישראל.
"הממשלה בישראל מביעה תקווה כי הנאום החשוב של הנשיא אובמה בקהיר יוביל לעידן חדש של פיוס בין העולם הערבי והמוסלמי לבין ישראל", מסר בכיר במשרד ראש הממשלה בירושלים. בלשכת נתניהו לא משאירים ספק - הביטחון הוא הדאגה המרכזית של ישראל: "אנחנו שותפים לתקוותו של הנשיא האמריקני לעידן חדש שיביא סוף לקונפליקט, ושהנאום יוביל להכרה של העולם הערבי בישראל כמדינתו של העם היהודי, מדינה שמתקיימת בביטחון ושלום במזרח התיכון".
בירושלים מדגישים שישראל לא זנחה את תהליך השלום, אבל לא על חשבון בטחון תושביה: "ישראל מחויבת לשלום ותעשה כל שתוכל להרחיב את מעגל השלום תוך כדי שמירה על האינטרסים שלה, הראשון שבהם הוא בטחונה", כך נמסר ממשרד ראש הממשלה.
עבור הנשיא פרס נאומו של אובמה הוא שירה: "אני מקדם בברכה את נאומו של נשיא ארה"ב ברק אובמה בקהיר. נאומו של אובמה היה נאום מלא חזון, נאום אמיץ המחייב עבודה קשה של כל הצדדים המעורבים בקידום תהליך השלום במזרח התיכון. רעיון השלום נולד במזרח התיכון ומונח ביסוד שלושת הדתות המונותיאיסטיות- בנצרות, ביהדות ובאיסלם - ועל בני אברהם לשלב ידיים כדי לממש את יחדיו את האתגר - שלום בר קיימא במזרח התיכון."
אובמה: "הקשר של ארה"ב עם ישראל הוא בלתי שביר"
על הסכסוך הישראלי-פלסטיני אמר אובמה: "הקשר של ארה"ב עם ישראל הוא בלתי שביר ומושתת על היסטוריה כואבת של העם היהודי". נשיא ארה"ב ציין בפני שומעיו כי מחר הוא יבקר במחנה ההשמדה בוכנוואלד, ואמר כי "אין להכחיש את השואה". עם זאת, הוא גם ציין את סבלם של הפלסטינים במחנות הפליטים בעקבות מה שהוא כינה "הכיבוש".
"במשך עשורים שלמים היה קיפאון. כל עם ותולדותיו הפכו את הפשרה לבלתי מושגת. לשני הצדדים קל להאשים את הצד האחר. אבל אם נראה את הוויכוח מצד אחד בלבד, נתעלם מהאמת. השאיפות יוגשמו בעזרת שתי מדינות שבהן חיים פלסטינים וישראלים בביטחון ושלום. זה אינטרס של ישראל, פלסטין, ארה"ב והעולם", אמר אובמה.
"לא נקבל את המשך הבנייה בהתנחלויות"
לקול מחיאות הכפיים אמר הנשיא "ארה"ב אינה מקבלת את המשך הבנייה בהתנחלות. זה הזמן שזה ייפסק, זה פוגע בהתחייבויותיה של ישראל. המשבר ההומניטרי לא משרת את הביטחון הישראלי. שיפור חיי הפלסטינים צריך להיות חלק מהדרך לשלום. ישראל חייבת לנקוט צעדים קונקרטיים".
"מדינות ערב צריכות להבין שיוזמת השלום הייתה התחלה, אך זה לא הסוף. עליהן להכיר בלגיטמיות של ישראל ולבחור בקידמה במקום העבר. אמריקה תיישר קו עם רודפי השלום. מוסלמים רבים מכירים בכך שישראל לא תיעלם. זה הזמן לפעול: יותר מדי דם ודמעות נשפכו. יש לפעול ליום בו אמהות יראו את ילדיהן גדלים ללא פחד. שתהיה זו ארץ השלום שה' התכוון שתהיה. מקום שבו כל ילדי אברהם יוכלו לחיות ביחד".
בנושא הגרעין האירני אמר הנשיא: "הגענו לנקודה מכרעת לגבי נשק גרעיני. זה מרוץ חימוש שיכול להוביל את האזור והעולם לדרך מסוכנת. אני מבין את המחאות לגבי למי מהמדינות יש נשק. לכן אני מדגיש שחזוני הוא שאף מדינה לא תהיה בעלת נשק גרעיני".