בישראל מסרבים לפי שעה להגיב רשמית לפרסומים לפיהם צותתה ארה"ב ללשכות ראש הממשלה אולמרט ונתניהו ושר הביטחון ב-2008 וב-2009. יחד עם זאת, הבהירו בכירים בממשלה כי "לא נפלו מהכסא" כתוצאה מהגילויים. ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, טוען כי לא סביר שנחשפו סודות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אולמרט הסביר כי כתובת המייל שיורטה יועדה לתכתובות בתוך משרדו שנוהלו לרוב בידי אנשי צוותו. "זאת מטרה לא ממש מרשימה", אמר אולמרט בתגובה להדלפות. לדבריו, דיוניו הרגישים עם הנשיא בוש, למשל, נעשו בפרטיות. "אני אופתע אם היה כל ניסיון אמריקני להאזין לשיחותיו של ראש ממשלה בישראל", הוסיף.
שאיפתה של ארה"ב לחשוף כל מידע שישראל מסתירה, במיוחד בנושא האירני, היא בגדר סוד גלוי ובירושלים יודעים כי יש להמשיך לחיות ולהיזהר. לנתניהו, בכהונתו הנוכחית, אין מייל, טלפון ואפילו מחשב בחדרו - כך שבמידה ובוושינגטון ירצו לעקוב אחריו יזדקקו ככל הנראה לדרכים אחרות.
מוקדם יותר נחשפו ב"ניו יורק טיימס" וב"גרדיאין הבריטי" שורה של מסמכים סודיים המעידים כי הסוכנות לביטחון לאומי של ארה"ב (NSA) וסוכנות הביון הבריטית יירטו תכתובות מייל מלשכותיהם של ראשי ממשלות בישראל. לפי הדיווחים, בין המטרות למעקב ברשימה שנחשפה: לשכתו של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, לשכתו של שר הביטחון לשעבר, אהוד ברק וגם לשכת נתניהו.
אחד המסמכים שהוצא ב-2009, לפי הדיווח, מבהיר מעל כל ספק כי ארה"ב ובריטניה יירטו מייל של ראש הממשלה אז אהוד אולמרט. ב"ניו יורק טיימס" דווח כי היירוט של המייל מלשכת אולמרט התרחש בעוד ראש הממשלה לשעבר מתמודד עם מתקפת טילים מעזה, אבל גם בזמן של מתח ביחסים עם ארה"ב סביב אפשרות לכאורה של הכנות ישראליות לתקיפה באירן.
באותו הזמן, אף דווח, נעשה מעקב אחר המחלקה לפיזיקה באוניברסיטה העברית בירושלים, שעוסקת בין היתר בפיזיקה גרעינית.
עוד לפי המסמכים שנחשפו, בין התכתובות נעשה מעקב גם אחרי חלופת מסרים בין שר הביטחון לשעבר ברק לבין ראש הצוות שלו דאז יוני קורן. כמו כן, צותתו גורמי הביון גם למספר נציגויות של ישראל בעולם.
יירטו מיילים והודעות טקסט
בעוד בעבר נחשפו כבר כמה שמות של פוליטיקאים ודיפולמטים במסגרת פרשת ההאזנות, בהם שמה של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, המסמכים החדשים, שהדליף אדוארד סנואודן, מספקים תמונה מלאה יותר של ריגול ביותר מ-60 מדינות. לפי המסמכים שנחשפים עתה, מלבד הבכירים הישראליים יעדים נוספים לריגול היו: בכירים באיחוד האירופי, ראשי ארגוני סיוע בינלאומיים, וחברות אנרגיה זרות.
לפי הדיווחים, המעקב התבצע ע"י משדרים כשהמרגלים, שלרוב עבדו מחוץ לאתרים של סוכנות הביון הבריטיים, באופן סיסטמטי צותתו לכל מסר תקשורת שהועבר - אחד אחרי השני. בעיקר התמקדו המשדרים בהעברות לוויניות. בין היתר עקבו אחרי: אי-מיילים, הודעות טקסט ושיחות טלפון.