אחרי הזעם, הגיע זמן לפיוס? סגן שר החוץ דני איילון אמר הערב כי שר החוץ אביגדור ליברמן צפוי לבקר במצרים.
בראיון לחדשות 2 התייחס איילון להצהרות הלוחמניות של ליברמן נגד המצרים, ואלא שהגיעו ממצרים בעקבותיהן. "לא הייתי מתרגש מהצהרה כזו או אחרת", אמר איילון.
סגן שר החוץ הוסיף: "ליברמן ואני נפגשנו עם גורמים מצרים בכירים, ואני יכול להבטיח שלא רק שיהיה ביקור של ליברמן במצרים, אלא שגם נארח כאן בכירים מצריים".
אורח לא רצוי
אתמול הצהיר שר החוץ המצרי, אחמד אבו רייט, כי שר החוץ הישראלי לא בדיוק יתקבל בברכה בארצו. "הוא לא יגיע למצרים בשום אופן כל עוד עמדותיו יישארו כפי שהן", אמר אבו רייט. "משום שכשאדם אומר משהו, עליו להבין שהאותות שעוברים מהמוח אל הלשון – יש להם תוצאות, ויש להם תוצאות בנוגע למצרים".
שר החוץ המצרי הוסיף כי "אנחנו נעבוד עם ממשלת ישראל ועם כל הצעה שתגיע מטעמה, אבל לא באמצעות שר החוץ הישראלי".
המצרים דרשו התנצלות
ימים ספורים לפני כניסתו של ליברמן למשרד החוץ, כבר נשמעו המסרים העוינים הראשונים ממצרים. בחדשות 2 דיווחנו לראשונה כי מצרים הציבה לראש הממשלה, אז המיועד, בנימין נתניהו אולטימטום לפיו אם ליברמן, לא יתנצל על דברים שאמר נגד מצרים - המצרים לא יעבדו עם משרד החוץ הישראלי.
שגריר מצרים בישראל פנה לאנשי נתניהו וביקש מהם להיפגש. בתוך חצי שעה התקיימה הפגישה בין יועציו של נתניהו. השגריר המצרי הסביר לאנשי נתניהו כי ליברמן פגע בכבוד המצרי. מצרים ביקשה מאנשי נתניהו למצוא נוסחה לפתור את היחסים העכורים. אם לא, אמרו המצרים, ליברמן לא יתקבל בעיניהם כשר חוץ והיחסים עם משרד החוץ הישראלי ינותקו. ואכן מצרים וישראל, התברר, כבר עבדו על פתרון. דני איילון, היום סגן שר החוץ, עבד עם נציגים מצריים ניסוח של דברי ההתנצלות של ליברמן.
בעבר התבטא ליברמן כי יש להפציץ את סכר אסואן, ובהזדמנות אחרת יצא נגד הנשיא המצרי. "מובארק לא הסכים להגיע לכאן לביקור רשמי", אמר ליברמן מעל דוכן הכנסת ב-2008. "ירצה לדבר איתנו - שיבוא לכאן. לא רוצה לבוא - שילך לכל הרוחות".