רוח גבית מהאחים המוסלמים: העיתון הלונדוני "אל חייאת" מדווח כי בחמאס שוקלים להכריז על רצועת עזה חלק משוחרר מהשטחים הפלסטיניים שנכבשו בשנת 1967 ולנתק את הקשרים המסחריים בין עזה לישראל. משמעות ההחלטה היא שעזה תוכרז שטח עצמאי, ולא תהיה נתונה לשלטון הישראלי.
לא מדובר ביוזמה חדשה, אלא שבשנתיים האחרונות היא התעכבה בעקבות התנגדות עזה מצד אנשי המודיעין הכללי במצרים ושל אנשי הרשות הפלסטינית ברמאללה. לפי הדיווח, עלייתו של מוחמד מורסי לשלטון במצרים חיזקו את ראשי חמאס להוציא את היוזמה לפועל.
"היחסים עם מצרים החדשה מבוססים על איזון של הצרכים", אמר בכיר בחמאס לעיתון. "רצועת עזה זקוקה למעבר מסחרי עם מצרים, ומצרים זקוקה לשמירה על הביטחון בחזית המזרחית".
בכירים בחמאס אמרו ל"אל-חייאת" כי ההכרזה על שחרור רצועת עזה ופתיחת נתיב מסחרי במעבר רפיח עם מצרים, היו על סדר היום במהלך השיחות שקיימה הלשכה המדינית של חמאס הארגון בראשותו של איסמעיל הנייה עם מורסי ביום חמישי שעבר בקהיר. בהמשך השבוע, צפויים הצדדים לדון שוב באפשרות הניתוק מישראל, בפגישה שיקיים מורסי עם ראש ממשלת חמאס איסמעיל הנייה.
בינואר 2006, התבטא ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהיה אז באופוזיציה, באפשרות שחמאס תהפוך ליישות עצמאית לאחר ההתנתקות. "התרעתי שמדיניות ההתנתקות ומדיניות הנסיגה החד צדדית תביא לעליית החמאס ולחיסולו או החלשתו של אבו מאזן. זה בדיוק מה שקרה", אמר אז נתניהו. "לנגד עינינו קמה מדינת חמאסטן, גרורה של אירן. עבור הפלסטינים זה אירוע מכונן, אירוע שהוליד מדינה פלסטינית שחורטת על דגלה את השמדת ישראל ושידי כל מנהיגיה מגואלות בדם. לנו זה צריך להיות יום של חשבון נפש, הכתובת הייתה על הקיר. מדיניות ההתנתקות היא שנתנה פרס לטרור ולטרוריסטים. מה שנתפס בעיני הפלסטינים כמנוסה ישראלית מול החמאס, זה מה שהביא לניצחון התנועה".