מסר ישיר לנשיא אירן: שר הביטחון אהוד ברק אמר אמש בארה"ב, כי "לישראל יש מספיק פצצות מפצחות בונקרים". הדברים נאמרו בתשובה על שאלה לגבי נכונות ממשל אובמה למכור לישראל פצצות שמסוגלות להשמיד מבנים מבוצרים עמוק באדמה, על רקע המאמצים הנמשכים של אירן לפתח נשק גרעיני.
בראיון בערוץ החדשות "פוקס-ניוז", שרובו הוקדש לסוגיית ההתחמשות הגרעינית של אירן, נמנע ברק מתשובה ישירה על השאלה האם ארה"ב מסכימה למכור עתה לישראל פצצות מפצחות בונקרים, אך אמר: "יש לנו פצצות כאלה במאגרי הנשק שלנו מזה זמן רב. יש לנו סוגים שונים של תחמושות אמריקניות, לרבות תחמושות מונחות מרחוק, וכן כמויות עצומות של תחמושות וחלפים שמאופסנים במחסני חירום אמריקניים בישראל".
שר הביטחון הוסיף: "אינני חושב שאנו צריכים להיבהל עתה מהצהרות נשיא אירן, אחמדינג'אד, אך, עם זאת, אנו צריכים להתייחס ברצינות להתקדמות הנחושה של אירן להשגת נשק גרעיני".
ברק אמר, כי ייתכן שהסנקציות שמוטלות עתה על אירן לא יעשו את מלאכתן וכי "אנו צריכים לבחון מה ניתן להיעשות מעבר לזה. לא רק לישראל נשקפת סכנה אלא גם לעולם כולו".
"אינני חושב שהסנקציות יעזרו, אך עדיין מוקדם לצקת תוכן לצעדים אחרים", אמר ברק. "אבל, עם זאת, לא צריך להוריד שום אופציה מהשולחן ואנו ממליצים על כך לידידנו. נראה לי שיותר ויותר גורמים בעולם מקבלים זאת ואנו נוהגים כך בעצמנו".
אובמה: "שומרים את כל האופציות על השולחן"
בתשובה על שאלה מתי תצליח אירן לייצר פצצה גרעינית, אמר שר הביטחון: "מבחינה טכנית, האירנים יכולים להשיג נשק גרעיני בתוך שנה וחצי, שנתיים, אם הם יחליטו להפר את כל הכללים, אולי קצת יותר, אך מעבר לנקודה מסוימת בזמן הם ייעשו חסינים מפני פעולה צבאית, בין אם הם יצליחו לייצר נשק גרעיני עד אז ובין אם לאו, בגלל הכפילויות המובנות במערכות שלהם: יותר מדי מנהרות חפורות עמוק, יותר מדי מערכות הגנה, יותר מדי מרכזי פעילות (גרעינית)".
אולי ברמז לחוסר ההתלהבות המופגן של ממשל אובמה מנקיטת פעולה צבאית נגד אירן, אמר ברק, כי ההיסטוריה היא שתשפוט את הממשל הנוכחי אם אירן אכן תצליח לפתח נשק גרעיני בתקופתו.
כמה שעות קודם לכן, בסימפוזיון שהוקדש לבעיות כלכלה, התבקש נשיא ארה"ב, ברק אובמה, להגיב על טענת שר החוץ לשעבר, קולין פאוול, שלפיה לא מסתמן עתה שארה"ב, ישראל, או שתיהן יחדיו ינקטו פעולה צבאית נגד אירן.
הנשיא השיב: "הגנראל פאוול הוא אדם חכם מאוד... אם אירן תפתח נשק גרעיני, זו תהיה בעיה ממשית. הטלנו על אירן את הסנקציות הנוקשות ביותר אי פעם. יש להן השפעה אמיתית בשטח. אנו מוסיפים להיות פתוחים לפתרונות דיפלומטיים לבעיה זו. איננו חושבים שמלחמה בין ישראל לאירן, או אופציות צבאיות, הן הפיתרון האידיאלי. אבל אנו שומרים את כל האופציות על השולחן".