הלחצים המדיניים לחוד והבנייה בירושלים לחוד? הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בירושלים אישרה היום (ד') בנייה של כ-350 יחידות דיור חדשות במזרח העיר, כשחלק מהן נמצאות מעבר לשכונות הבנויות כרגע. השכונות שבהן אושרה הבנייה נמצאות בחלקן מעבר לקו הירוק, והרחבתן עשוייה לגרור שוב גינויים מהעולם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
פפה אללו, יו"ר סיעת מרצ במועצת העיר, אמר בשיחה עם חדשות 2 כי "מדובר על 102 יחידות בנווה יעקב, 232 בהר חומה ג' ו-28 בפסגת זאב. הבעייה היא שהבנייה בנווה יעקב והר חומה ג' היא מחוץ לשכונה הקיימת - כלומר הרחבה של השכונה. זה פוגע באמינות שלנו, וזה גם יפגע בשכונות עצמן. אנחנו יוצרים חוסר אמינות לעצמנו".
אללו הדגיש כי התכניות נמצאות בשלב של היתר בנייה והסביר: "זה שלב אחרון לאחר שהתכנית קיבלה אישורים של הוועדה המחוזית. אחרי זה רק נשאר לבנות. זה כבר בלתי אפשרי לעצור את זה, זה כבר אושר למעשה".
עיריית ירושלים: "אין שינוי במדיניות העירייה"
יו"ר מפלגת מרצ, ח"כ זהבה גלאון, מתחה אף היא ביקורת על ההחלטה: "יד ימין של הממשלה לא מתואמת עם יד שמאל. בזמן שהמשא ומתן המדיני מדשדש כתוצאה מהביקורת של האמריקאים על הבנייה בהתנחלויות, ישראל שוב מניחה מטעני חבלה בתהליך. אישורי הבנייה של ועדת התיכנון בירושלים יציתו את האזור".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "בוועדה המקומית לתכנון ובניה נדונו בקשות של יזמים פרטיים לקבלת היתרי בניה ל- 386 יחידות דיור בהר חומה, 136 יחידות בנווה יעקב ו- 36 יחידות בפסגת זאב לתכניות שאושרו כבר לפני שנים. כמו כן אושרו היום תכניות לבנית יחידות דיור בבית חנינא, ג'בל מוכבר, צור באחר , בית צפאפא, ובכל רחבי העיר לערבים וליהודים כאחד, ללא הבדל דת גזע ומין. יצוין כי לעירייה אין כל זכות חוקית לעצור זכות קניינית של תושבים בעלי קרקע".
בעירייה הוסיפו כי "אין כל שינוי במדיניות העירייה ב-40 השנים האחרונות ואנו ממשיכים לבנות בכל שכונות העיר על פי תכנית מתאר ליהודים וערבים כאחד. בשנים הקרובות צפויות להיבנות עשרות אלפי יחידות דיור בכל רחבי העיר לכלל המגזרים. בניה חדשה בירושלים היא הכרחית להתפתחות העיר ולמתן אפשרות לצעירים וסטודנטים לגור ולרכוש בה דירה".