אף אחד עוד לא יודע אם תהיה תקיפה אמריקנית בסוריה, אך הממשל האמריקני מנסה בכל הכוח להצדיק מתקפה כזאת - למרות שלא הציג עד עתה ראיות שנשיא סוריה אסד השתמש בנשק כימי. בינתיים, גורמים ישראלים אמרו הערב (א') כי זמן ההמתנה גורר את ישראל לעימות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
למרות הדברים, לשכת ראש הממשלה לא הכחישה את הדיווחים היום בתקשורת, לפיהם ראש הממשלה בנימין נתניהו מדרבן את אנשי איפא"ק (הוועד האמריקני-ישראלי לענייני ציבור) לסייע לו מול אנשי הקונגרס.
במקביל, הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס הערב, והבכירים דנו בסוגיית ערכות המגן, מאחר ו-40% מאזרחי ישראל לא מצוידים במסכת אב"ך.
למרות הנתונים, ולאור הערכת מערכת הביטחון כי ישראל לא תותקף בטילים כימיים, טרם התקבלה החלטה על ייצור ערכות מגן נוספות - צעד שאם יבוצע יידרש לו תקציב משמעותי.
אובמה וקרי בבליץ הסברה
בינתיים, הממשל האמריקני פועל בבליץ הסברה. בארה"ב פועלים הנשיא ברק אובמה ואנשיו מול כלי התקשורת ועורכים פגישות עם אנשי הקונגרס.
אתמול פורסמו 13 סרטונים קשים לצפייה ברשת CNN, שמציגים את תוצאות התקיפה בדמשק בחודש שעבר, בה נהרגו על פי דיווחים לפחות 1,400 בני אדם.
עם זאת, מהסרטונים לא עולה כי נשיא סוריה אסד הוא זה שעומד מאחורי המתקפה, מה שמכשיל את משימתו של מזכיר המדינה ג'ון קרי באירופה - המנסה גם הוא לדחוק במנהיגים לאשר תקיפה.
במסיבת עיתונאים שערך היום, אמר קרי כי אובמה טרם החליט על תקיפה - אך כי הוא שוקל את ההצעה הצרפתית להחזיר את הדיון על תקיפה למועצת הביטחון של האו"ם.
"קטעי הווידאו מדגישים את הסכנות שבפניהם אנו עומדים, אלו אנשים אמיתיים שמתמודדים עם התוקפנות", אמר קרי. "לא נרשה פעולות בנשק כימי - המוות שגורם הנשק הכימי הוא נוראי. לא ניתן לדיקטטורה או למי שהנשק הכימי ייפול לידיו להשתמש בנשק כימי".