עסקה או שלמות הקואליציה? זו הדילמה שמולה ניצב ראש הממשלה בנימין נתניהו מבית, כשמחוץ מגיע הלחץ מהבית הלבן, שם הבהירו היום (שבת) כי צעדי הענישה של ישראל כלפי הפלסטינים "מצערים ואינם מועילים". יחד עם זאת, אומר גורם ישראלי בכיר כי למרות האולטימטום שהציב יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט לנתניהו, "לא תהיה עסקה אם לא ישוחררו ערבים-ישראליים".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לתנאי שהציב יו"ר הבית היהודי התייחסה גם יו"ר התנועה והממונה על המשא ומתן מטעם ישראל, ציפי לבני, שאמרה: "לא ניתן למי שבכל מקרה רוצה בהכשלת התהליך המדיני להכתיב תכתיבים".
אתמול אמר בכיר ישראלי אחר כי הביקורת האמריקנית על חילוט החובות לפלסטינים כסנקציה כלכלית היא "לא הגונה ולא מידתית". מנגד, סייגה דוברת מחלקת המדינה האמריקנית את דבריה ואמרה כי ארה"ב טרם קיבלה מידע רשמי על הנושא. "שמענו רק דיווחים, אך לא הודעה קונקרטית", הדגישה. גם המתווך הפלסטיני, סאיב עריקאת, טען כי המהלך הישראלי מחבל במשא ומתן. "זהו צעד פיראטי, ולא ניתן להסכים לו", הסביר. עם זאת, עריקאת ציין כי השיחות המדיניות נמשכות, למרות "הפערים הגדולים" בין הצדדים.
שני צעדים מרכזיים מהווים את מנוף הלחץ הישראלי, על פי הדיווח של סוכנות הידיעות רויטרס: הראשון הוא ניכוי החובות של הרשות הפלסטינית מכספי המסים שישראל מעבירה לה באופן שגרתי. הצעד השני הוא הגבלת היקף הפקדונות של הרשות הפלסטינית בבנקים בישראל.
משמעות הצעד האחרון היא שהרשות הפלסטינית תוכל להפקיד פחות כספים בחשבונות שמנוהלים בישראל. לדברי הגורם הישראל, מדובר בצעדים שמגיעים בעקבות פניית הרשות הפלסטינית למוסדות האו"ם.