בתחילת השבוע יינחת ראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון. שלושה ימים לפני שידון שם בהתפתחות תכנית הגרעין של אירן עם נשיא ארצות הברית ברק אובמה, העניק האחרון ריאיון לעיתון האמריקני "אטלנטיק" שבו הבהיר כי הוא נחרץ בדעתו למנוע מהרפובליקה האיסלאמית להתחמש בנשק אטומי. "אני לא מבלף", הוא אמר למראיינו באשר לרצינות מסרי האזהרה שהוא מעביר לטהרן.
נוסף על כך, בהתאם למגמה שהוא מוביל לצנן את הדיווחים על כוונה ישראלית לכאורה לתקוף את מתקני הגרעין של אירן בחודשים הקרובים, אמר אובמה כי הן בירושלים והן בטהרן מבינים כי המונח "פעולה צבאית" בהקשר זה מהווה "כלי התמודדות אחד מבין מגוון רחב מאוד של אמצעים לפעול נגד אירן, נוסף על הדרכים הדיפלומטיות והחרפת הסנקציות עליה", וכן כי השימוש בו נמצא בתחתית סדר העדיפויות של ארצות הברית.
עם זאת, הבהיר הנשיא האמריקני כי דבריו לא אמורים להתפרש כמסר מרגיע עבור אירן. "כל האפשרויות נמצאות על השולחן. הסנקציות שהממשל בראשותי מוביל הכניס את טהרן למצב רגיש ופגיע מאוד, והלחץ הכלכלי שמופעל עליה עשוי לאלץ אותה בקרוב לשקול מחדש את מאמציה לפתח נשק גרעיני", הוא אמר - והדגיש: "אסור לאיש לשגות באשליות באשר לכוונותיה של אירן, ובוודאי שלא לגלות נאיביות בהתייחסות לאופי המשטר הרודני שבה".
"לא נסייע לאירן להסיח את הדעת מהדברים החשובים באמת"
אובמה הזהיר גם כי תקיפה צבאית על מתקני הגרעין של הרפובליקה האיסלאמית בתקופה הקרובה עלולה לגרום לה לגרוף נקודות זכות לעצמה. "בימים אלו אין הרבה אהדה לאירן, ולו רק בשל העובדה שהיא נותרה בעלת בריתה היחידה של סוריה", אמר הנשיא האמריקני. "האם אנו באמת רוצים לנקוט מהלך שיאפשר לטהרן להסיח את הדעת מהדברים החשובים באמת שמתרחשים וכך גם להציג עצמה כקורבן?".
את התעקשותו למנוע בכל מחיר מאירן להשיג נשק גרעיני הסביר אובמה: "המזרח התיכון הוא האזור ההפכפך ביותר בעולם. מצב שבו המשטר שם יחזיק נשק מסוג זה יהיה בלתי נסבל למדינות בסביבה, שכן אירן פרשה את חסותה על ארגוני הטרור שפועלים שם והכוח שהנשק יקנה לה עלול להביא להתפשטות הפעילות הזאת באופן חמור בהרבה מכפי שאנו מכירים כיום".