בטורקיה כבר נערכים למשט הבא לרצועת עזה, אבל מתברר שדווקא הממשלה הטורקית מנסה כעת למנוע אותו: לראשונה מאז ההודעה על צאת המשט השני, ממשלת טורקיה מנסה להשפיע על מארגני המשט מארגון ה-IHH לחזור בהם.
שר החוץ הטורקי אחמט דאבוטולו אמר היום כי נוכח ההתפתחויות על גבול רפיח, ייתכן ויש שינוי במצב בעזה. לדבריו, בעקבות העובדה שהמצרים מאפשרים תנועה של אנשים וסחורות, על הארגון הטורקי לבחון מחדש את הרעיון לצאת למשט בסוף החודש הקרוב.
עוד הוסיף שר החוץ הטורקי כי על ישראל להמתין עד שתוקם ממשלת האחדות הפלסטינית, ואז עליה למלא את חלקה ולהסיר את הסגר מהצד הישראלי של הגבול עם רצועת עזה.
התבטאות יוצאת דופן זו מצד שר החוץ הטורקי, דווקא אחד ממבקריה החריפים של ישראל בדרג המדיני בטורקיה, היא הביטוי הראשון לכך שממשלת טורקיה נענית ללחץ הבינלאומי שמופעל עליה ולפחות תנסה לעצור את המשט שצפוי לצאת בקרוב לדרך.
המשט הבא כולל 1,500 משתתפים
בריאיון בלעדי לחדשות 2 סיפר לפני כשבוע חוסיין אורוץ', סגן נשיא ארגון ה-IHH, כיצד ייראה המשט הבא שאמור להגיע לאזורנו בסוף חודש יוני. "יהיו 13 או 14 ספינות. אנחנו מקווים ל-15 ספינות", מציין אורוץ'. לגבי מספר הנוסעים הוא מצהיר: "יהיו כ-1,500 משתתפים".
סגן נשיא ה-IHH מצהיר כי הספינה והמשתתפים ייבדקו על ידי כל גוף בינלאומי שיהיה מקובל על ישראל. "אחרי זה תנו לספינות להמשיך לעזה", מציע אורוץ'. בחודש אפריל דיווחנו בחדשות 2 כי בישראל חשבו על רעיון דומה של בדיקת הספינות על ידי גורם בינלאומי, אך ההחלטה לא התקבלה ובלשכת ראש הממשלה מסרבים להתייחס לדברים.