הפלסטינים מנסים לפזר את החשש הישראלי ומבהירים הבוקר כי לא ימהרו להגיש תביעות נגד ישראל לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג מיד אחרי שיתקבלו כמדינה חברה באו"ם בסוף השבוע. עם זאת, הם מזהירים שפנייה לבית הדין הבינלאומי תישאר אופצייה.
השגריר באו"ם ריאד מנסור הוסיף עוד כי למרות הפניות החוזרות, הם מתכוונים להמשיך ביוזמה לפנות לאסיפה הכללית של 193 החברות לשדרוג מעמד הרשות באו"ם לרמה של מדינה משקיפה. מדובר בצעד אחד גבוה יותר מהמעמד שבה החזיקה עד עכשיו - מעמד של יישות משקיפה.
על פי טיוטת ההצעה שיגישו הפלסטינים באו"ם ביום חמישי "האו"ם יחליט אם להעניק לפלסטין מעמד של מדינה משקיפה באומות המאוחדות, בלי לפגוע בזכויות הנלוות בנוגע לתפקידה של הרשות כנציגה של העם הפלסטיני בהתאם להחלטות הקודמות הרלוונטיות". עוד מבהירה ההצעה כי היא נועדה "לחזק את זכותו של העם הפלסטיני להגדרה עצמית של מדינה פלסטינית בשטח שנכבש ב-1967".
בירושלים ובוושינגטון עדיין ממשיכים לטעון שהמהלך הפלסטיני מוטעה, אבל כבר השלימו עם התבוסה הצפויה באסיפה הכללית של האו"ם. אחרי שצרפת הודיעה אתמול שתצביע בעד הבקשה הפלסטינית, גם דנמרק, נורבגיה, ספרד ושווייץ הודיעו היום שיתמכו ביוזמתו של אבו מאזן. "אנו מאמינים שזהו הפתרון הטוב ביותר שיקדם אותנו לשלום" אמר שר החוץ הספרדי גרסיה מרגאיו. גם מדינות אסיה צפויות לתמוך בהצעה של אבו מאזן. איטליה, בריטניה ואוסטרליה צפויות להימנע - עמדתה של גרמניה עדיין לא ברורה. יתנגדו – ארה"ב, קנדה מיקרונזיה וכנראה גם גוואטמלה.
האסירים בחוץ
ההצעה מבטאת את "הצורך הדחוף לחידוש המו"מ במסגרת תהליך שלום במזרח התיכון להשגת שלום צודק, בר קיימא ומקיף בין הצדדים הפלסטינים והישראלים שפותר את כל הסוגיות התלויות וסוגיות הלבה, כלומר סוגיית הפליטים הפלסטינים, ירושלים, ההתנחלויות, הגבולות, הביטחון והמים". על פי ההחלטה הזו - סוגיית האסירים אינה אחת מסוגיות הלבה.
הלילה הגיע יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן לניו יורק לקראת הגשת הבקשה באו"ם. בירושלים גובר החשש שרוב מדינות אירופה יתמכו בבקשה הפלסטינית, בעיקר בעקבות הצהרותיהם אתמול של הנציגים הבריטי והצרפתי על כוונתם להצביע בעד הבקשה. ארצות הברית תתנגד לבקשה הפלסטינית.
בישראל מתכוונים בשלב זה להגיב למהלך הפלסטיני באו"ם בהקפאת כספי המסים שהיא גובה מהרשות הפלסטינית. בנוסף, צפויה ישראל לקזז את החוב של הרשות הפלסטינית לחברת החשמל, העומד על 800 מיליון שקלים.