האם הוסר המצור הימי מעל רצועת עזה? לאחר שהודיעו מפורשות שלא יתנו לספינת השלום השלישית של פעילי זכויות האדם להגיע לחופי עזה, החליטו במשרד החוץ במהלך הלילה לאפשר את עגינתה ברצועה. "שינינו את עמדתנו בעקבות הערכה מחודשת במהלך הלילה, בתנאים מסוימים שכנראה התקיימו", אמר לחדשות 2 באינטרנט יוסי לוי, אחראי תקשורת ישראלית במשרד החוץ.
"הכבוד" - זהו שמה של הספינה שעגנה הבוקר בעזה, כשעל סיפונה 27 נוסעים ואנשי צוות. "בשעה 8:10, בגשם שוטף, הספינה עגנה בנמל לקול עידודים מאנשי עזה", נמסר מהפעילים שהיו על הסיפון. בחודש אוגוסט עגנו שתי ספינות נוספות של הפעילים, לאחר שהרשויות בישראל החליטו שלא להתערב במסע.
"שוב הצלחנו להתנגד למדיניות לא צודקת ולא חוקית בזמן ששאר העולם היה מפוחד מכדי לעשות משהו", אמר אחד מהמארגנים, חואיידה אראף. "הספינה הקטנה שלנו היא זעקה לקהילה הבינלאומית לצעוד בצעדינו ולפתוח את קו החיים לאנשי עזה".
על הספינה, השלישית במספר שמגיעה לעזה במסגרת הקמפיין של "התנועה לשחרור עזה", היה גם ד"ר מוסטפא ברגותי, חבר במועצה המחוקקת הפלסטינית. הוא אמר כי "למרות אי-הצדק שמופעל כנגד העם הפלסטיני, אנו מאמינים בצדק ונמשיך לנסות ולשבור את המצור הישראלי. הכיבוש חילק את הפלסטינים, אך ההתנגדות הלא-אלימה שלנו איחדה אותנו".
אספקה רפואית במשקל טון הוטענה על הספינה שיצאה ביום שלישי מלרנקה שבקפריסין. עוד נוסעת מפורסמת היא זוכת פרס נובל לשלום מייריד קוריגן מגוויאר, שקיבלה את הפרס בשנת 1976 על פעילותה בצפון אירלנד.