התרגשות רבה מלווה את ביקורו ההיסטורי של הנשיא האמריקני ברק אובמה בישראל. אבל אובמה לא היה מנהיג המעצמה החזקה בעולם הראשון שדרך על אדמת ישראל במהלך כהונתו בבית הלבן, במטרה להדגים ולחזק את הברית בין שתי המדינות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על הבכורה חתום ריצ'ארד ניקסון. הנשיא ה-37 של ארה"ב הגיע לישראל ב-16 ביוני 1974 והתקבל על ידי משמר כבוד בטקס חגיגי בנמל התעופה בן גוריון. הוא נפגש עם נשיא המדינה אפרים קציר וראש הממשלה יצחק רבין.
"הנשיא ניקסון חזר והראה עניין והבנה למצבה ולצרכיה של מדינת ישראל בתחומים השונים ובראשם בתחום הביטחון והכלכלה", ציין רבין בהודעת הממשלה לכנסת על ביקורו של המנהיג האמריקני בארץ. "הוא חזר והדגיש באזנינו את התחייבותה של ארה"ב לבטחון ישראל לטווח ארוך. הנשיא הדגיש את תקפו של העקרון הבסיסי שלפיו זכאית מדינת ישראל לגבולות בטוחים; כי ישראל חזקה המסוגלת להגן על עצמה היא תנאי חיוני למניעת מעשי איבה וליצירת תנאים המאפשרים התקדמות לקראת משא ומתן לשלום. זהו עקרון מושרש במדיניותה של ארה"ב, ומכאן ההבנה לצרכיה של ישראל בכל הנוגע לציודה באמצעי לחימה".
חמש שנים לאחר מכן, במרס 1979, היה זה ג'ימי קרטר. הנשיא קרטר הגיע לארץ שבועיים לפני חתימת הסכם השלום בין ישראל ומצרים, ומטרתו היתה לסייע בקידום שיחות השלום בהמשך להסכמי קמפ דייוויד. הוא נפגש עם ראש הממשלה מנחם בגין ונאם בכנסת אודות מחויבותה של ארצות הברית לסיוע בהשגת ההסכם ובשמירה עליו. לאחר ביקורו בישראל, טס הנשיא קרטר למצרים, ונפגש עם נשיא מצרים, אנואר סאדאת, אשר קיבל את ההסכמות אשר אושרו בביקורו בישראל.
באוקטובר 1994 הגיע לישראל ביל קלינטון. הנשיא ה-42 של ארה"ב קלינטון נחת בארה"ב לרגל חתימת הסכם השלום בין ישראל לירדן, אשר היה שותף בגיבושו, ונשא דברים מעל בימת הכנסת. טקס החתימה על ההסכם ההיסטורי התקיים במעבר הגבול החדש מצפון לאילת ובו השתתפו רה"מ יצחק רבין ז"ל, חוסיין מלך ירדן והנשיא קלינטון.
לרגל יום העצמאות ה-60 של מדינת ישראל, במאי 2008, ביקר בארץ הנשיא ג'ורג' וו. בוש. בביקורו נפגש בוש הבן עם רה"מ אהוד אולמרט ונשיא המדינה שמעון פרס, נאם במליאת הכנסת, הביע תמיכה במאבקה של ישראל בארגוני הטרור ואף ביקר במצדה.