נמשך הלחץ הבינלאומי להביא להפסקת אש: מדינות האיחוד האירופי וארצות הברית מתכוונות להעביר החלטה במועצת הביטחון של האו"ם שקוראת לסיים באופן מידי את הלחימה בעזה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
את ההצעה מובילות בריטניה, גרמניה, צרפת וארה"ב, ובמרכזה עומדות מספר סוגיות: פתיחת המעברים לרצועת עזה, העברת השליטה על המעברים לכוח בינלאומי, העברת השליטה בעזה לידי הרשות הפלסטינית וחזרה למשא ומתן בין ישראל לבין הרשות על בסיס קווי 67'.
המהלך החל להתגבש בעקבות כישלון שיחות המשא ומתן בקהיר בתחילת השבוע. על פי הדיווח, ההצעה כוללת גם ערבויות לביטחונה של ישראל ויצירת פיקוח שימנע מחמאס את המשך ההתחמשות.
"מודאגים מחידוש הלחימה"
בדיון שהתקיים במועצת הביטחון בלילה שבין רביעי לחמישי הביעו נציגי המדינות החברות דאגה עמוקה בעקבות חידוש הירי משטח הרצועה ותקיפות צה"ל.
"אנו מודאגים מהפרתה של הפסקת האש ההומניטרית שהושגה בתיווכם של המצרים", אמר השגריר הבריטי מארק ליאל גרנט, המשמש כנשיאה הזמני של המועצה. בהודעה שמסר, הביעו 15 המדינות החברות במועצה את תמיכתן ביוזמה המצרית להשגת הפסקת אש קבועה.
השגריר הבריטי אישר כי כמה מחברות המועצה שוקדות על גיבוש הצעת החלטה שתסדיר את התנאים להפסקת אש קבועה באזור. סוכנות הידיעות AP דיווחה כי טיוטת החלטה מסוג זה שגיבשה ירדן הועברה בין נציגי המדינות. שגרירת ירדן הגיבה לדיווח ואמרה כי "אנחנו לוקחים את הזמן כדי לשוחח עם האמריקנים והאירופים, כיוון שהמטרה הסופית היא שמועצת הביטחון תהיה אפקטיבית".