שעות ספורות לאחר שאנשי המשלחת הישראלית שבו לקהיר להמשך השיחות עם הפלגים הפלסטינים, אומר היום (א') השר וחבר הקבינט נפתלי בנט כי יש לעצור באופן מיידי את המשא ומתן עם החמאס. "צריך להפסיק לכסוס ציפורניים בציפייה לתשובה של ארגון טרור רצחני", קרא היום בנט.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
השר בנט מציע תכנית חלופית שאותה הוא מקדם בימים האחרונים, לפיה תבצע ישראל פעולות הומניטריות חד-צדדיות לטובת האוכלוסייה האזרחית בעזה, כדוגמת פתיחת המעברים והרחבת מרחב הדיג. מנגד תגיב ישראל בעוצמה לכל ירי שיבצע ארגון הטרור העזתי. "צריך לקחת את גורלנו בידינו על פי מתווה פשוט - הומניטרי כן, טרור לא", הדגיש בנט.
לדברי בנט, "מול תושבי עזה נאפשר מעבר מוצרים הומניטריים כמו מזון ותרופות, מול כל מפעל נשק או מנהרה וכל בכיר חמאס נפעל ללא מגבלות וללא חסינות, ונגבה מחיר כבד על כל ירי על אזרחינו. כל הסדר אחר שיכבול את ידינו יקרב את המלחמה הבאה".
עוד קודם לכן התייחס ראש הממשלה בפתח ישיבת הממשלה למגעים, והדגיש כי ישראל לא תוכל להתפשר על הסכם שאינו מבטיח את צורכי הביטחון של המדינה. "אם הם חושבים שעל ההפסד הצבאי הם יחפו בהישג מדיני, הם טועים", טען נתניהו. "כל עוד לא ישוב השקט, חמאס ימשיך לספוג מכות קשות מאוד".
לדברי נתניהו, ישראל נמצאת בעיצומה של מערכה צבאית-מדינית משולבת. ראש הממשלה הדגיש את הפגיעות שספג חמאס, בראשן השמדת מערך המנהרות, פגיעה במאות מחבלים ויירוט מרבית הרקטות שצבר הארגון בשנים האחרונות. "אם החמאס חושב שבאמצעות טפטוף הירי הוא יגרום לנו לעשות ויתורים - הוא טועה", הבהיר ראש הממשלה.
במסגרת הקשחת העמדות של שני הצדדים, אמר גם שר המודיעין יובל שטייניץ כי הדרישות של חמאס להקמת נמל ימי ונמל תעופה בשטח הרצועה אינן מקובלות. "נמל ימי או אווירי הוא בעצם דיוטי פרי לטילים ורקטות", הדגיש שטייניץ. "אסור לנו לוותר על פירוז הרצועה בשום אופן. זוהי דרישה עקרונית", הדגיש השר.
דברי השניים נאמרים שעות ספורות לאחר שהמשלחת הישראלית שבה לקהיר, ובפתח ישיבת הממשלה שבה עדכן נתניהו את השרים בהתפתחויות האחרונות במשא ומתן המתנהל בתיווך מצרי. במקביל, מדווחים כלי תקשורת ערביים כי האמריקנים מנסים לסייע למגעים, ומבטיחים לספק לישראל ערבויות על ביטחונה בכל הסכם עתידי.
ההצהרות התקיפות של ראש הממשלה ושריו מגיעות פחות מיממה לאחר שיו"ר הלשכה המדינית של הארגון חאלד משעל פרסם הודעה, לפיה הארגון יתעקש על הקמת נמל ועל הסרת המצור מעל הרצועה. בנוסף הודיעו נציגי החמאס כי אין בכוונתם לקבל את ההצעה המצרית. המשמעות של המהלך היא שהצדדים חוזרים אל נקודת הפתיחה בשיחות, שמטרתן להאריך את הפסקת האש שתסתיים ביום שני בחצות.