בכיר פת"ח נביל שעת' מביע היום כעס רב על החלטת הקונגרס האמריקני להקפיא את הסיוע הכספי לרשות הפלסטינית, כפי שדווח הבוקר בעיתון "אינדיפנדנט", וטוען: "צעדים קשים ננקטים אך ורק כלפינו".
"כשאנחנו עושים משהו שארצות הברית לא מרוצה ממנו, מגיעות ידיעות על כך שהם מקצצים 200 מיליון דולר", קבל שעת' במסיבת עיתונאים ברמאללה. "לא קיבלנו עדיין שום הודעה רשמית, אבל הם כבר התחילו להעניש אותנו, עוד לפני שהם מטילים וטו על הבקשה שלנו למועצת הביטחון".
"איך יכולה הרשות הפלסטינית להמשיך לפעול כרשות שלטונית", שאל שעת', "כשבמציאות יש לה מעט מאד סמכות והיא נשענת על 200 מיליון דולר כסיוע מהקונגרס כדי לממן את הביטחון, את האוכלוסייה ועוד דברים שהישראלים היו צריכים לשלם עבורם מלכתחילה".
"לא נלך למו"מ כשישראל בונה בהתנחלויות בגלוי"
שעת' התייחס גם להצהרת הקוורטט בדבר חידוש המשא ומתן, ואמר כי "מהיום הראשון ישראל מפרה את ההחלטה של הקוורטט, גם במילים וגם במעשים. אין שום הבהרה מצד הקוורטט שמה שישראל עושה (המשך הבנייה בהתנחלויות) - זו הפרה. ההודעה של הקוורטט היא מעורפלת ולא מספיק ברורה".
"ברגע שנתניהו יבין מתוך הצהרת הקוורטט את מקור הסמכות למו"מ ויפסיק לבנות בהתנחלויות ולהרוס בתים - אז הפלסטינים יבחנו את הצעת הקוורטט מחדש ואם זה יהיה מספק, אז נקבל את זה בצורה רשמית".
"יש להגביר את ההתנגדות הלא אלימה בכל הצורות שלה", קרא שעת'. "תנועת הפת''ח משתפת פעולה עם כל התנועות הפועלות בעולם להחרמת הסחורות הישראליות, ההשקעות המערביות בישראל והמסחר עם ישראל כולה ולא רק עם ההתנחלויות".
שעת' פנה לנתניהו, ואמר: "אנחנו לא יכולים ללכת למשא ומתן כשישראל בונה בהתנחלויות בגלוי, עוד לפני התחלת השיחות בכלל ולא מכירה במקור הסמכות. זה פוגע והורס את האינטרס הפלסטיני. גם העם בישראל מבין שנתניהו גורר אותו לבידוד בין לאומי, וגם הם מתחילים לחשוב על מיהו נתניהו ומה הוא נותן".
הדיווח ב"אינדיפנדנט": הוקפא הסיוע לרשות
הבוקר דיווח העיתון הבריטי "אינדיפנדנט" כי הקונגרס האמריקני החליט להקפיא סכום של 200 מיליון דולרים שהיו אמורים להימסר לרשות הפלסטינית כסיוע - זאת כתגובה על המהלך באו"ם. על פי הדיווח, הקונגרס החליט לבלום את הזרמת הכספים לפלסטינים חרף ניסיונות ממשל אובמה להעביר בכל זאת את הסיוע לרשות, מה שממחיש את הזעם הרב בארצות הברית על המהלך שנקט אבו מאזן למרות ועל אף ההתנגדות האמריקנית העזה אליו.
לפי הדיווח ב"אינדיפנדנט", עשויה התגובה האמריקנית להיות רק חוליה אחת בשרשרת צעדי ענישה שתספוג הרשות מוושינגטון. מאז 2008 מעביר הממשל לפלסטינים סיוע בגובה 600 מיליון שקלים, סכום שרק לאחרונה דרש הרוב הרפובליקני בקונגרס לבלום את הזרמתו.
אתמול: דיון ראשון בבקשה הפלסטינית במועצת הביטחון
אמש הסתיים הדיון הראשון בוועדת הקבלה של מועצת הביטחון של האו"ם בפנייה שהגיש אבו מאזן להכיר ברשות כמדינה העצמאית ה-194 החברה בארגון.
שגריר לבנון באו"ם, נוואף סלאם, המכהן כנשיא מועצת הביטחון, אמר כי חברי הוועדה החליטו פה אחד להמשיך את הדיונים בבקשה הפלסטינית בשבוע הבא.
השגריר הפלסטיני באו"ם, ריאד מנסור, הביע אופטימיות באשר להתקדמות התכנית ואמר כי חברי מועצת הביטחון "יחלו לעסוק בפרטי הבקשה שלנו". הוא גם הביע תקווה ש"המומחים ייפעלו מהר ככל האפשר".