נשיא ארה"ב ברק אובמה אמר הלילה כי הפנייה הפלסטינית לעצרת האו"ם בבקשה להכיר במדינה בגבולות 67' תהיה "אסון" ולא תוביל להקמת מדינה בת קיימא. עם זאת, קרא אובמה לישראל שלא לפגוע בהעברת משאבים לפלסטינים בעקבות המהלך.
אובמה אמר את הדברים במהלך דיון בשולחן עגול עם עיתונאים במדינה. במהלך הדיון, חזר הנשיא האמריקני על כוונת ארה"ב להטיל וטו על הצעת ההחלטה, אם תתקבל במועצת הביטחון של האו"ם. עם זאת, כאמור, אין באפשרות ארה"ב להטיל וטו על החלטות שמתקבלות בעצרת הכללית - שם צפויה ההכרה בפלסטינים לעבור ברוב גדול, בשבוע הבא.
"הצעדים הטקטיים של הפלסטינים הרסניים ולא פותרים את הבעיה שלהם", אמר הנשיא האמריקני במהלך הדיון. "הנושא הזה ייפתר רק כשהישראלים והפלסטינים יסכימו יחד על משהו. מה שיקרה בניו יורק יגרום לדיון תקשורתי נרחב, אבל לא ישנה את מה שקורה בשטח, עד שהישראלים והפלסטינים יישבו יחד ויפתרו את המחלוקות".
"נתנגד להחלטה בצורה נחרצת"
"ארה"ב היא בסך הכל קול אחד בעצרת הכללית", אמר אובמה, "וזה ברור שיש הרבה מדינות שמוכנות ללכת עם הפלסטינים - תלוי ברזולוציה של הבקשה. אבל זה שונה מהמצב במועצת הביטחון, שם נתנגד להחלטה בצורה נחרצת".
אובמה העריך כי בסופו של דבר יבקשו הפלסטינים "לשדרג" את מעמדם באו"ם מנציגות של "משקיפה" למעמד של "מדינה לא חברה". יו"ר הרשות אבו-מאזן צפוי להגיש את הבקשה הרשמית לצרף את הפלסטינים כחברה ה-194 באו"ם עם פתיחת העצרת הכללית ב-20 בספטמבר.
אבו מאזן נפגש עם קתרין אשטון
במקביל, נפגשה הלילה שרת החוץ של האיחוד האירופי קתרין אשטון עם יו"ר הרשות הפלסטינית. בתום הפגישה בין השניים אמרה אשטון כי האיחוד האירופי תומך בפתרון שתי מדינות באמצעות משא ומתן ישיר בין הצדדים.
אשטון הוסיפה כי האיחוד "יפעיל מאמצים רבים כדי להשיב את ישראל ואת הרשות הפלסטינית למשא ומתן". בדבריה לא התייחסה שרת החוץ של האיחוד לעמדה הרשמית של הארגון באשר לפנייה הפלסטינית לאו"ם.