המאמצים האמריקניים לקידום המשא ומתן בין ישראלי לפלסטינים נמשכים: מזכיר המדינה ג'ון קרי ייפגש מחר עם נציגי "הקוורטט" הרביעייה הבינלאומית הכוללת את האו"ם, רוסיה והאיחוד האירופי כדי לדון בהתקדמות התהליך המדיני ונייר העמדות האמריקני שצפוי להיות מוצג בשבועות הקרובים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הפגישה תתקיים בשולי ועידת הביטחון במינכן, שבה נמצא גם שר הביטחון משה יעלון שייפגש עם מקבילו האמריקני צ'אק הייגל. לפיה שעה לא נקבעה פגישה בינו לבין קרי, זאת לאחר התקרית בה פורסמו הערותיו של יעלון שכינה את קרי "אובססיבי ומשיחי".
"הפגישה תתקיים ברגע מכריע שבו צריכות להתקבל החלטות אמיצות", אמרה שרת החוץ של האיחוד האירופי קתרין אשטון שאישרה את השתתפותה בפגישה. "היתרון של השלום עבור הישראלים והפלסטינים הוא עצום".
"כולי תקווה שביחד נוכל לגרום להחלטות האלה להתממש ושנוכל להמשיך לעבוד יחד במשא ומתן", הדגישה. "כך נוכל לסיים את הקונפליקט ולהגשים את השאיפות הלגיטימיות של שני הצדדים".
התנגדות בימין להסכם המסגרת המוצע
ובתוך כך נמשכות התגובות החריפות בימין לפרטי הסכם-המסגרת שחשף השליח האמריקני מרטין אינדיק בשיחה שקיים עם מנהיגים יהודים בארצות הברית. גורמים בקואליציה אומרים כי מדובר בחציית קווים אדומים היסטוריים וכי "כל ממשלת ימין תתנגד להם נחרצות".
אמש פורסם בעיתונות האמריקנית כי על פי ההסכם-המתגבש, כשליש מהמתנחלים ביהודה ושומרון יפונו מבתיהם. הוא ציין כי הסכם המסגרת מתייחס לכל סוגיות הליבה שעל הפרק לרבות ירושלים, פליטים וביטחון.
יוזמה נוספת ומפתיעה שנבחנת היא הצעה לפצות משפחות יהודיות שנאלצו לברוח ממדינות ערב לאחר קום המדינה, זאת בתקווה שמהלך כזה יגביר את התמיכה הציבורית בהקמת מדינה פלסטינית.