בעוד שרי הממשלה ממשיכים בדיונים לקראת ההצבעה על שחרור האסירים הביטחוניים, כמה מבכירי שרי הליכוד מבהירים כי יצביעו בעד ההחלטה מעורר המחלוקת "בצער ובכאב", וזאת בעקבות מצבה הקשה של ישראל בזירה הבינלאומית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עוד בטרם הישיבה, הבהיר שר הפנים גדעון סער כי ישראל לא יכולה להרשות לעצה להצטייר בקהילה הבינלאומית כצד שגרם להפסקת את המגעים. "הצבעה נגד משמעה שממשלת ישראל דחתה את הסיכום אליו הגיע ראש הממשלה עם מזכיר המדינה האמריקני", הסביר סער את החלטתו.
"החלטה נגד היא החלטה שנזקיה עולים לאין ערוך על החלטה בעד. זה לא אומר שאין נזקים בשחרור האסירים, יש ויש", טען השר סער. "זה לא אומר שאני חושב שיש סיכוי גדול להגיע להסדר קבע עם הפלסטינים - אני מעריך שאין לכך סיכויים גדולים. אבל אנחנו כן רוצים לנסות ולפעול למען עתיד טוב יותר לילדינו. אנחנו כן רוצים לשמור על מעמדה הבינלאומי של ישראל ולמנוע פגיעה מדינית וכלכלית בה".
גם שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, הסביר את החלטתו במניעים של שמירה על האינטרסים האסטרטגיים של ישראל. "במצב שנוצר יהיה מחיר כבד להחלטה שלא להיכנס לתהליך המדיני באשמתנו, בהקשרים האסטרטגיים בינינו לבין ארצות הברית ומדינות המערב, ולכן בלב כבד אצביע בעד ההחלטה", אמר יעלון.
עם זאת, הדגיש שר הביטחון כי לא יתמוך בשחרורם של אסירים ערבים-ישראלים. "אבו-מאזן אינו מייצג אותם", טען יעלון. גם ראש הממשלה נתניהו התייחס לנושא בפתח דבריו בישיבת הממשלה, שם הדגיש כי שחרור ערבים-ישראלים יחייב דיון ואישור נוסף.
גם הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו שנכנס לתפקידו השבוע התייחס לנושא הטעון. "שחרור מחבלים חושף את אזרחי ישראל לסיכונים ביטחוניים ופוגע קשות ברגשותיהן של משפחות שכולות", אמר הרב לאו. "אני מכיר אישית את ראש הממשלה. ברור לי שכאח שכול שגם כתב ספר מרכזי על מלחמה בטרור, הוא ישקול את הנושא בכובד ראש ויקבל את ההחלטה הנכונה לעם ישראל".
סוגיית שחרור האסירים - הסיקור המלא:
נתניהו: "מבין ללב המשפחות, אבל דרושות החלטות קשות לטובת המדינה"
רה"מ במכתב לציבור: "ראשי ממשלה נדרשים להחלטות מנוגדות לדעת הקהל"
בנט נגד שחרור האסירים: "אות קלון למדינה"
ח"כ מירי רגב: "קלף המו"מ יוצר טרור ותקווה לרוצחים"
המשפחות השכולות מפגינות: "נתניהו מעודד טרור"
רה"מ ביקש: שחרור פולארד תמורת אסירים