מזכיר המדינה של ארה"ב ג'ון קרי נחת אמש בנתב"ג ויפגש הבוקר עם ראש הממשלה נתניהו ובהמשך ייפגש גם עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. סיבוב השיחות האחרון בין ישראל לפלסטינים הסתיים בחודש שעבר, וכעת קרי הגיע שוב לאזור בניסיון לקדם את המשא ומתן המקרטע.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מאז תחילת המשא ומתן בקיץ האחרון, נהרגו ארבעה ישראלים בפיגועים ו-16 פלסטינים בתקריות ביטחוניות. התקרית האחרונה אירעה בחברון בשבוע שעבר, אז צה"ל חיסל שלושה מחבלים פלסטינים שהיו בדרכם לבצע פיגוע.
בכירים אמריקנים אומרים כי עמדות שני הצדדות מרוחקות מאוד בנושאים המרכזיים כמו גבולות, הסדרי הביטחון, מעמדה העתידי של ירושלים וסוגיית הפליטים. ישראל טוענת כי הפלסטינים לא באמת מחויבים לתהליך השלום, ועל כך יעידו ההסתה נגד ישראל בתקשורת ובמערכת החינוך של הרשות, בסירובה להכיר בישראל כמדינה יהודית ובהעלאת סוגיית ההתנחלויות כל עת שהם מעוניינים ליצור משבר במשא ומתן.
הפלסטינים לעומת זאת, טוענים כי המשך הבנייה הישראלית בהתנחלויות מעיד על חוסר רצון אמיתי של ישראל לפתור את הסכסוך וטענו כי המשך הבנייה תסכן את המשך המשא ומתן.
קרי: "כישלון של השיחות יבודד את ישראל"
מזכיר המדינה האמריקני אמר לחדשות 2 בתחילת החודש כי כישלון של המו"מ המדיני עם הפלסטינים עלול להוביל לאינתיפאדה שלישית.
"החלופה של חזרה לשיחות השלום היא סיכוי לתוהו ובוהו", אמר אז קרי. "האם ישראל מעוניינת באינתיפאדה שלישית? אני מאמין שאם לא נפתור את הסוגיות בין הפלסטינים לבין הישראלים, אם לא נמצא דרך לעשות שלום - מסע הדה לגיטימציה שנעשה לישראל בעולם תגבר".
"אם לא נפתור את סוגיית ההתנחלויות ואת השאלה מי יגור, איפה, איך ואילו זכויות יהיו להם, אם לא נשים קץ לנוכחותם הקבועה של חיילים ישראלים בגדה המערבית - תתחזק התחושה שאם לא נכונן שלום תחת הנהגה המחויבת לאי-אלימות, אנו עשויים למצוא את עצמנו עם הנהגה שכן דוגלת באלימות", הוסיף מזכיר המדינה האמריקני.