ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בצהריים (ו') למשא ומתן המדיני עם הפלסטינים, ואמר כי ההחלטה על המשך הבנייה היא לא הנושא המרכזי שעליו צריך לדון במסגרת הסכם קבע עתידי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בפתח פגישתו עם מזכ"ל האו"ם באן קי מון, אמר נתניהו כי "חשוב להבין שאם נבנה כמה מאות דירות בגילה, רמות או שאר השכונות היהודיות בירושלים או בגושי ההתיישבות כולם יודעים, לרבות הנושאים ונותנים הפלסטיני, שהם יישארו בריבונות ישראל בהסכם הקבע, זה לא הנושא העיקרי בו צריך לדון".
הוא הוסיף כי הנושא העיקרי שעליו יש לדון הוא כיצד להגיע למדינה פלסטינית מפורזת "שתכיר ותקבל את המדינה היהודית האחת ויחידה". הוא פנה לבאן ואמר כי "שורש הסכסוך היה ועודנו הסירוב המתמשך להכיר במדינה יהודית בכל גבול. זה לא קשור להתיישבות, זהו נושא שיש לפתור אך הוא לא הסיבה לכך שהסכסוך מתמשך. הסכסוך החל חמישים שנה לפני שהוקמה אפילו התיישבות אחת".
ההחלטה על הבנייה עוררה זעם בארה"ב
ההודעה על המשך הבנייה עוררה זעם בקרב מדינות העולם, וגם ארצות הברית הביעה צער על ההחלטה. עמדתנו על ההתנחלויות אינה השתנתה", אמרה יומיים לפני תחילת המו"מ סגנית דוברת מחלקת המדינה האמריקנית מארי הארפ. "הפרסומים הללו באים בזמן רגיש במיוחד והודענו לממשלת ישראל על דאגתנו". לדבריה, "על שני הצדדים להימנע מפעולות שיערערו את האמון ולכן הם צריכים לשבת ולדבר". מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי אמר כי מדובר בצעד צפוי וקרא לצדדים לשמור על איפוק.
משרד הבינוי והשיכון הודיע על שיווק של יותר מאלץ יחידות דיור ביהודה ושומרון ובירושלים, באמצעות רשות מקרקעי ישראל. בשכונת גילה בירושלים ישווקו 400 דירות, בחומת שמואל (הר חומה) ייבנו 210 דירות חדשות, בפסגת זאב משווקות 183 דירות ובסך הכל בירושלים - 793 דירות.
באריאל ישווקו 117 דירות, באפרת 149 דירות, במעלה אדומים 92 ובביתר 36 דירות חדשות. סך הכל ישווקו בישובים הגדולים 394 יחידות דיור.