הצהרות פייסנות נוספות מצידו של שר החוץ ליברמן: בראיון לגלי צה"ל שב ליברמן להגן על מזכיר המדינה האמריקני קרי מפני הביקורת בימין הישראלי. "גם אם יש חילוקי דעות, אי אפשר להכריז על מישהו כאנטישמי או מתווך לא הוגן. אני נגד השתלחות", ציין.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שר החוץ הדגיש כי בעיניו לא מדובר בשינוי מדיניות: "אמרתי וכתבתי את הדברים כבר בשנת 2004, וגם במערכות בחירות קודמות", ציין השר בראיון לאסף ליברמן בתוכנית "בוקר טוב ישראל". "אני בעד שתי מדינות לשתי עמים ותומך בנאום בר אילן - 'ישראל ביתנו' תומכים בהסדר, אבל לא בכל מחיר". יו"ר מפלגת ישראל ביתנו אף הצהיר שבמידה וייחתם הסכם קבע אמיתי, "אהיה מוכן לפנות את ביתי בנוקדים".
ליברמן הזהיר מפני חזרה על טעויות העבר בהסכם אוסלו: "כבר יש לנו הסדר עם יותר חורים מגבינה שוויצרית, ואנחנו רוצים הסדר שכולו גבינה קשה, בלי חורים". שר החוץ שב והדגיש את אמונתו בצורך בחילופי שטחים, "כדי ששתי המדינות יהיו הומוגניות".
"אני מתנהל באופן עקבי"
בנוגע למחלוקות בקואליציה, נשמע היום ליברמן מעט מפוייס יותר כלפי יו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט: "מקובל וטבעי שלבנט יש דעות אחרות, ואין לי בעיה עם זה. ראיתי שבנט ביקר אותי על הנושא של חילופי שטחים - יש בינינו הבדל מהותי בחלק מהנושאים", אמר היום ליברמן, בעוד לפני יומיים רמז כי איומיו של בנט הם דברי סרק: "אני רואה את בנט רץ למיקרופונים אבל לא רואה אותו רץ לאופוזיציה".
בהתייחסות להסכם המסגרת שקרי מנסה לגבש, הסתייג ליברמן מקביעה נחרצת: "לא יודע להתייחס למסמך שלא ראיתי - כל עוד לא קראתי את המסמך, אני לא יודע להתייחס אליו". "אני מתנהל באופן פרגמטי וריאליסטי ועקבי", הבהיר ליברמן בתגובה להאשמות כי ריכך את עמדתו.
"שלמות העם חשובה משלמות הארץ"
ביום שישי האחרון הביע ליברמן תמיכה בתהליך השלום עם הפלסטינים ותקף את השר בנט, שמתח ביקורת על התנהלות מזכיר המדינה האמריקני. "קרי הוא ידיד אמת לישראל", אמר ליברמן. "אני לא רואה חוכמה בלקחת ידידים ולהפוך אותם לאויבים".
"בהקשר ליוזמה האמריקנית - מתקיימת תחרות רטורית מי יותר בוטה ומתלהם", אמר ליברמן. "כל אחד משתעשע ברעיון להחליף קואליציה - אין אופציה כזאת. אני לא רואה שום סיבה לשנות את הקואליציה הזאת".
"כשיש ויכוח בין שלמות העם לבין שלמות הארץ - שלמות העם חשובה יותר", הדגיש ליברמן. "אני בעד הסדר אבל אני נגד להיות פראיירים וכבר מספיק היינו פראיירים בעבר. כשאנחנו מתעקשים על הסדרי ביטחון - זה בדיוק כדי למנוע את המציאות המטורפת שנקלענו אליה".