בדרך למהלכים חד-צדדים בגדה? לאחר שראש הממשלה נתניהו רמז לאפשרות של פעולה ישראלית עצמאית ביהודה ושומרון בשל כישלון השיחות המדיניות, יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט הביע תמיכה במהלכים אלו. "אני שומע דיבורים על 'מהלכים חד צדדיים של ישראל', ואני בעד", כתב בנט בעמוד הפייסבוק שלו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אנו דוחפים להחלת החוק הישראלי באופן חד צדדי על גוש עציון, אריאל, בקעת הירדן, מעלה אדומים, עופרה, אלפי מנשה, עוטף נתב"ג, השומרון, יהודה וכלל ההתיישבות היהודית", הוסיף שר הכלכלה, "אמשיך לדחוף לכך בכל כוחי, עד שזה יקרה. וזה יקרה".
בנט נימק את צעדיו בכך ש"הערבים שברו את הכלים, עידן המשא ומתן תם - הם פועלים חד צדדית בחתימה על אמנות באו"ם ובהסתה, ועכשיו תורנו - הגיע הזמן ליזום ולעשות מה שטוב לישראל".
נתניהו: התמיכה במהלכים חד צדדיים מתגברת
בריאיון לעיתונאי האמריקני ג'פרי גולדברג, אמר נתניהו כי התמיכה בישראל במהלכים חד צדדים מול הפלסטינים צוברת תאוצה. במהלך דבריו, שפורסמו באתר "בלומברג", הודה נתניהו כי הרעיון לביצוע צעדים מסוג אלו הולך וצובר תמיכה "בקרב ישראלים מהמרכז-שמאל ועד הימין-מרכז".
"אנחנו מסכימים להקמת מדינה פלסטינית מפורזת שמכירה במדינה היהודית שלצדה", הסביר נתניהו. "איך ניתן להשיג זאת אם לא דרך משא ומתן? ישנו היגיון בנקיטת צעדים חד-צדדיים, אך הציבור הישראלי מתחיל לתהות אלו צעדים נוספים יכולים להיות הגיוניים".
עם זאת, נתניהו הבהיר כי ישראל לא רוצה בשחזור של ההתנתקות מעזה ב-2005, שאחריה השתלט חמאס על הרצועה - "רצינו שלום, אבל קיבלנו רק טילים - הנסיגה יצרה את חמסטאן". עם זאת נתניהו הדגיש כי יש לפעול כדי למנוע מדינה דו-לאומית. "יש קונצנזוס הולך וגובר שאין לנו פרטנר שיכול לפעול - משא ומתן תמיד עדיף, אבל שישה ראשי ממשלה מאז אוסלו נכשלו בהשגת הסכם", הוסיף.
כמו כן הדגיש ראש הממשלה כי הממשל האמריקני לא הופתע מהבנייה בהתנחלויות במהלך השיחות, וציין שהבנייה התבצעה בהתאם לברירה שהאמריקנים עצמם הציבו בפני נתניהו - בין הקפאת בנייה לשחרור אסירים. בהמשך טען נתניהו כי "ישראל לא מרגלת בארצות הברית" מאז פרשת פולארד.