האם הנשיא בוש סיכל ניסיון של ישראל לפגוע באופן ממשי בתכנית הגרעין האירנית? על פי דיווח המתפרסם הבוקר בעיתון האמריקני הפופולרי "ניו יורק טיימס" מסתבר שכן. העיתון, המצטט מספר בכירים בבית הלבן, מדווח כי נשיא ארצות הברית סרב להעניק לישראל "פצצות חכמות" וחדישות, העשויות לחדור את הבונקרים האירנים, וכן התנגד למבצע בו יטוסו מטוסי קרב ישראלים מעל שמי עירק.
מהכתבה הנרחבת המתפרסמת הבוקר עולה כי פנייתו של ראש הממשלה אהוד אולמרט לנשיא בוש נעשתה בשנה האחרונה. גורמים בבית הלבן לא היו בטוחים האם כוונתו של אולמרט לאשר פעולה צבאית נגד אירן הייתה אמיתית, או שמא ניסה באמצעות בקשתו להפעיל לחץ על הנשיא בוש במטרה להגביר הסנקציות על אירן.
מהבכירים המצוטטים בכתבה עולה, כי בוש "ניחם" את ישראל, בכך שחשף בפני בכיריה מידע מודיעיני רגיש באשר לתכנית הגרעין האירנית. נשיא ארצות הברית השתכנע, ככל הנראה, מההתייעצויות שערך עם בכירי הממשל ובראשם שר ההגנה, רוברט גייטס, מהם עלה כי תקיפת מתקני הגרעין האירנים בשלב זה לא יועילו. בהתייעצויות עלתה האפשרות שתקיפה באירן עשויה להוביל גם את האזור למלחמה, בה יהיו מעורבים כ-150 אלף חיילים אמריקנים, העסוקים בימים אלו בפעילות מבצעית בעירק ובאפגניסטן.
אתגר בפני אובמה
עוד דווח בעיתון, כי בוש הציע תחלופה לאופציה הצבאית - בדמות אופציה מודיעינית. מאוכזב מהשפעת הסנקציות הכלכליות על אירן, החל לגבש נשיא ארצות הברית תכנית בשנה שעברה, לפיה יצליח המודיעין האמריקני לחדור לרשתות העבודה האירניות, ולשבש את תכנית הגרעין האירנית.
כעת, אומרים גורמים בכירים בבית הלבן, הנשיא הנבחר ברק אובמה, יצטרך להתמודד ממש בתחילת כהונתו עם סוגיית הגרעין האירני. בפני אובמה, שייכנס לתפקידו בפועל בעוד תשעה ימים, עומדות מספר אלטרנטיבות, ביניהן גם האופציה הצבאית. על פי הצהרותיו מקמפיין הבחירות, נראה שהבחירה באלטרנטיבה הזו לא עומדת בשלב זה על הפרק.