האיחוד האירופי שולח הלילה אזהרה לראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו בנושא שתי מדינות לשני עמים. "היחסים של אירופה עם ישראל יכולים להשתנות ולהיפגע, אם נתניהו ידחה את רעיון שתי מדינות לשני עמים לפיתרון הקונפליקט הישראלי פלסטיני" - כך אמר קארל שוורצברג, שר החוץ של צ'כיה המכהן גם כנשיא האיחוד האירופי .
"אם הממשלה החדשה בישראל לא תתחייב להקים מדינה פלסטינית, היחסים בין ישראל לאיחד האירופי יהיו קשים", הוא הוסיף. "באחת הפגישות הבאות שלנו, אנחנו נהיו חייבים לדון, במסקנות ובהשלכות".
הדברים נאמרו בתום פגישה של שרי החוץ של האיחוד, שהתקיימה אתמול בצ'כיה. שר החוץ הגרמני, פרנץ-ואלטר שטיינמאייר אמר בנחרצות: "אנו האירופים עומדים על כך, שללא קשר להרכב הממשלות, פתרון שתי המדינות חייב לעמוד בראש סדר היום".
גם אובמה תומך בשתי מדינות לשני עמים
בשבוע שעבר, במסיבת עיתונאים שנערכה בבית הלבן, אמר נשיא ארצות הברית, ברק אובמה שעל אף שהרכב הממשלה בישראל אינו ידוע כרגע, כמו גם מבנה ההנהגה הפלסטינית - יש לדבוק בסטטוס קוו שנוצר עד כה ולהמשיך לקדם את המשא ומתן על בסיס רעיון שתי המדינות החיות בשלום וביטחון זו לצד זו.
דבריו של אובמה אינם מפתיעים נוכח העובדה שעמדת ארה"ב הובהרה באופן ברור בתחילת החודש על ידי מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, במהלך ביקורה בישראל.
"הקשר המיוחד בין ארצות הברית לישראל, והמחויבות שלנו לבטחונה של ישראל ולקיומה כמדינה דמוקרטית, יישארו יציבים כבעבר", אמרה קלינטון. "ארה"ב תהיה מעורבת לעומק בקידום הפיתרון של שתי מדינות לשני עמים ואין לנו זמן לבזבז".
"אנו מצפים לעבוד עם הממשלה החדשה שנבחרה על ידי האזרחים הישראלים", אמרה קלינטון, "ארצות הברית תמיד תמכה בעם ובממשל הישראלי - לא נפסיק . זה לא אומר שיהיו לנו דעות שלא נביע . גם ישראל מביעה את דעתה על המדיניות שלנו. זה מאוד דינמי ויש לנו הרבה מאוד דעות בתוך המדינות ובין המדינות . ההערכה שלנו שבסופו של דבר העבודה לקראת פתרון של שתי מדינות היא בלתי נמנעת".