שלושה ימים חיכה ראש הממשלה אחרי חשיפת פרשת האזנות הסתר של האמריקנים לבכירים ישראלים והערב (ב') - שמו של ג'ונתן פולארד חוזר לכותרות. אחרי 28 שנים בכלא האמריקני ואינספור ניסיונות של ראשי ממשלה קודמים, נתניהו מאמין שהפעם יש הזדמנות לעשות זאת. לפי ההערכות, ראש הממשלה צפוי לדרוש מארה"ב את שחרורו של המרגל היהודי-אמריקני כחלק מהתקדמות במשא ומתן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הדרישה יכולה להתבצע בשני אופנים: שחרור פולארד כחלק מחתימה על הסכם מסגרת, שהאמריקנים מבקשים להשיג כבר בחודש הבא, או אפשרות במסגרתה ראש הממשלה ידרוש את שחרורו של המרגל היהודי-אמריקני כחלק מעסקה לשחרור אסירים ערבים ישראלים.
אסתר פולארד שוחחה היום עם ראש הממשלה וסיפרה לו כי מצבו של בעלה המוחזק בכלא האמריקני קשה וחזרה וביקשה כי יפעל לשחרורו. "אני יכול להגיד שהשחרור של יונתן מתבקש ונדרש על פי כל אמת מידה של צדק ושל הומאניות", אמר הערב עדי גינצבורג מהוועד לשחרור פולארד לחדשות 2 online.
גינצבורג הביע תקווה כי יעשו מאמצים לשחרורו בקרוב. "שמענו את קולות כל הבכירים האמריקנים שקראו לשחרורו, כולל אלה שמכירים את החומר החסוי בפרשה. אנו מקווים שכל הנוגעים בדבר יעשו הכל כדי ששחרורו יהיה מיידי".
נתניהו: "מקווה שיווצרו הנסיבות כדי להחזיר את פולארד"
אתמול בישיבת הממשלה התייחס ראש הממשלה לשחרורו של פולארד כחלק מתגובה לחשיפה לפיה ארה"ב יירטה תכתובות דואר אלקטרוני של נתניהו, אולמרט וברק בין השנים 2008-2009. נתניהו הדגיש כי ישראל אינה זקוקה לאירוע מיוחד כדי לדון בשחרור של המרגל היהודי-אמריקני. "אני עוסק בזה כל הזמן ואנחנו מקווים שייווצרו הנסיבות שיאפשרו להחזיר את פולארד הביתה. נתנו את דעתנו בנושא הזה".
"אנחנו עוסקים בזה, אני עוסק בזה עם כל נשיאי ארצות הברית, לרבות עם הנשיא אובמה, כל הזמן, כולל בזמן הזה", הוסיף נתניהו. "הדבר הזה איננו מותנה ואיננו קשור באירועים האחרונים, אף על פי שנתנו את דעתנו להתפתחויות הללו".
גם חלק משרי הממשלה הגיבו לפרסום על המעקבים וההאזנות של וושינגטון לבכירים ישראלים, שמבוסס על ההדלפות של אדוארד סנואודן, והסכימו כי ישראל אינה יכולה לקבל התנהלות שכזאת. גורם מדיני בכירי אמר כי ייתכן מאוד שהפרסומים נועדו לגרור את ישראל וארצות הברית לעימות.