הרכב של שלושה שופטי בית המשפט העליון, בראשות הנשיאה דורית בייניש, ידון הבוקר בערעורה של זוכת פרס השלום האירית, מייריד מגווייר, המבקשת להיכנס לשטח ישראל. מגוויר מוחזקת בינתיים במתקן מסורבי כניסה בנתב"ג.
זוכת הנובל, בת ה-66, נעצרה ביום שלישי שעבר על ידי משטרת הגבולות בנתב"ג. נאסר עליה להיכנס לישראל, בטענה שחתמה על איסור להיכנס למדינה לאחר השתתפותה במשט לרצועת עזה על סיפון האונייה "רייצ'ל קורי".
אתמול הגישה מגוויר עתירה נגד ההחלטה לגרשה מישראל, לאחר שביום שישי דחה בית המשפט המחוזי בפתח תקווה את עתירתה לאפשר לה להיכנס לארץ.
שיתפה פעולה עם ארגון המסייע לחמאס
בתחילת יוני הגיעה מגווייר יחד עם פעילי שלום בספינת הרייצ'ל קורי, שניסתה לשבור את המצור על עזה ולהעביר סחורות לתוך שטחי הרצועה.
"המשט הזה היה מורכב מאוניות שנשאו סיוע הומניטרי לעזה", אמרה מגווייר, שבחרה להתעלם מהעובדה שארגונה שיתף פעולה עם כל מה שהיא התנגדה לו בעבר, והיה אמור להעביר סיוע לחמאס, ארגון שמוכר ברחבי העולם כארגון טרור, ששולט ברצועה באופן לא דמוקרטי ופוגע בזכויות האדם.
סכסוכים פותרים בשיחות, לא במצור
מגווייר טוענת כי המשט נועד לעזור לעזתים, מכיוון שישנו ברצועה מחסור חמור במוצרים בסיסיים. "ישראל מחזיקה את תושבי עזה תחת מצור כבר שלוש שנים", אומרת מגווייר, "תושבי עזה בחרו בחמאס בבחירות חופשיות ודמוקרטיות". מגווייר טוענת כי המצור נוגד את אמנת ז'נבה וחוקי המשפט הבינלאומי.
לדבריה של מגווייר, ישראל צריכה להידבר עם חמאס, שמצידו צריך להכיר במדינת ישראל. "זה הזמן לעשות שלום", היא אומרת. כלת פרס נובל בחרה גם להעביר ביקורת על הפעולה הישראלית להשתלטות על ספינת המרמרה. "ישראל לא יכולה לשייך את עצמה לקהילה הבינלאומית ולהמשיך לבצע פעולות מלחמתיות שכאלה. העולם צריך לחקור את מה שאירע שם", כך היא טוענת.
"אנחנו ידידים שלכם, לא אויבים", היא סיכמה, "הבעיה היא שאנחנו לא מסכימים עם המדיניות שלכם, שגורמת סבל רב כל כך לתושבי עזה".