ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט הערב שלא לטוס לוועידת האקלים הבין-לאומית הנערכת בבירת דנמרק, קופנהגן.
בלשכת ראש הממשלה הסבירו כי "עקב העלויות הגבוהות לקופת המדינה" של הנסיעה המתוכננת ועקב לוח הזמנים העמוס של ראש הממשלה בימים אלו, הוחלט לוותר על הנסיעה.
יחד עם זאת, נתניהו רואה חשיבות גדולה בנושאי הגנת הסביבה, צמצום פליטת גזים רעילים וקידום אנרגיות נקיות, ולכן ראש הממשלה התקשר לנשיא פרס והציע לו להגיע לדנמרק ולייצג את ישראל במקומו. מלשכת הנשיא פרס נמסר כי הוא שוקל את העניין בחיוב.
רק בשבוע שעבר ביטל ראש הממשלה נתניהו את נסיעתו המתוכננת לגרמניה בשל שפעת קלה שתקפה אותו. מלשכת רה"מ נמסר אז כי "נתניהו חש שלא בטוב. בבדיקה של רופאו, ד"ר צבי הרמן, אובחנו דלקת ויראלית וחום קל. ד"ר ברקוביץ' המליץ לרה"מ על מנוחה בביתו. בהתייעצות של לשכת רה"מ עם לשכת קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, הוחלט לדחות את המפגש המשותף בין שתי הממשלות לחודש ינואר הקרוב".
רה"מ רואה חשיבות בנושאים סביבתיים
לפני כחודשיים, בעת נאומו בוועידת הנשיא בירושלים הכריז נתניהו כי הוא רואה חשיבות גדולה במציאת תחליף לנפט: "אקים ועדה של מדענים שתדאג למצוא תחליף ל"זהב השחור" בתוך עשר שנים". נתניהו הוסיף כי "התלות בנפט פוגעת בעולם מבחינה ביטחונית, כלכלית וסביבתית".
"ביטחונית - כי היא מחזקת משטרים אפלים שממנים טרור באמצעות תקבולי הנפט", פירט. "כלכלית - כי לאורך זמן ללא פיתוח אנרגיה חליפית הגברת הביקושים והקטנת ההיצע יגרמו לעליית מחירים, וזה יפגע בצורה חמורה בכל העולם. סביבתית - כי זיהום הנפט פוגע באוויר שאנחנו נושמים, במים שאנחנו שותים ובמזון שאנחנו אוכלים".
המסע הבזבזני של ברק לפריז
יתכן שביטול הנסיעה של ראש הממשלה לדנמרק בא גם בעקבות דוח מבקר המדינה שהוגש בחודש אוקטובר, שחשף את חשבון ההוצאות המנופח של משלחת משרד הביטחון לסלון האווירי בפריז. נתוני הדוח חושפים הוצאות לינה גבוהות במיוחד של חברי המשלחת, ובראשם שר הביטחון, אהוד ברק ובת זוגו נילי פריאל.
חלק גדול מהבזבוז נבע מהאיחור בהזמנת החדרים בבתי המלון שבהם שהתה המשלחת. כיוון שההזמנות נעשו באיחור - המלון שנבחר היה יקר מאוד. הסוויטה שבה שהו ברק ופריאל עלתה 13,700 שקלים ללילה. אך מלבד העלות הבסיסית הגבוהה, המשרד שילם על חדרים שלא אוישו בסופו של דבר, ועלו למשלם המיסים יותר מ-300 אלף שקלים.
המבקר לא חסך בדברים על השימוש הלקוי בכספי הציבור. "המדינה רואה בחומרה התנהגות לקויה זאת של עובדי ציבור שהביאה להוצאת כספים רבים ללא תשומת לב נדרשת", לשון הדוח. "אין מקום להוציא סכומים כה גבוהים על בתי מלון וסוויטות מפוארות, בעיקר בתקופה בה המדינה נמצאת במשבר כלכלי ורבים מאזרחיה מתקשים לקיים את עצמם".