מגייסים תמיכה: יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס הודיע על כוונתו לבקר במדינות החברות במועצת הביטחון של האו"ם לקראת ההצבעה על הכרה במדינה פלסטינית. לדברי הפלסטינים, שמונה מתוך 15 המדינות החברות במועצת הביטחון של האו"ם תומכות בהצעה שהגישו הפלסטינים בשבוע שעבר, וכעת נערכים ניסיונות לגייס את המדינה התשיעית שתכריע את הכף.
לדברי שר החוץ הפלסטיני ריאד אל מליכי, אבו מאזן יחל את מסע השכנועים בקולומביה ולאחר מכן יבקר בפורטוגל. אל מליכי עצמו ייצא לבוסניה כדי להשיג שם תמיכה בהצעה הפלסטינית. למרות ניסיונות השכנוע הקדחתניים, גם אם יושג רוב של תשע מדינות בהצבעה, ארצות הברית צפויה להטיל וטו ובכך לסכל את המהלך, אך הפלסטינים מקווים להגיע למצב של רוב בקרב חברות מועצת הביטחון כדי להציג ניצחון דיפלומטי.
האיחוד האירופי: הפלסטינים זכאים למדינה
במקביל נמשכים ניסיונות התיווך מצד מדינות אירופה. פרלמנט האיחוד האירופי אימץ אמש החלטה, לפיה הבקשה הפלסטינית לחברות באו"ם הינה לגיטימית. הפרלמנט קרא לחברות האיחוד להציג גישה מאוחדת התומכת בבקשה הפלסטינית, ושיבח את הרשות הפלסטינית ותוכניותיה למסד מדינה פלסטינית, תוך שהוא מדגיש את הזכות הפלסטינית להגדרה עצמית ואת החשיבות במציאת פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני, במיוחד לאור "האביב הערבי".
הפרלמנט האירופי הביע שוב את תמיכתו בפתרון שתי המדינות, בהתבסס על גבולות 67' כשירושלים בירת שתי המדינות. בנוסף, קרא הפרלמנט להקפיא לאלתר את הבנייה בהתנחלויות ובמזרח ירושלים. בדיון נאמר כי הדרך היחידה לסיים את הסכסוך היא בדרכי שלום וקרא לצדדים לשוב לשולחן במשא ומתן. עוד נאמר בדיון כי כל סטייה מגבולות 67' וחלוקת ירושלים חייבת להיות מקובלת על שני הצדדים.
במקביל, הדגישו בפרלמנט כי הפתרון למשבר חייב לכלול גם את זכותם של הפלסטינים על מדינה וגם את השמירה על ביטחון ישראל. בסיום הדיון, מחאו כפיים חברי הפרלמנט. שליחת הרשות הפלסטינית לאיחוד ליילה שאהיד שיבחה בתום הדיון את הקבלה של הפרלמנט ואמרה כי הדיון נותן משנה תוקף לפניית הפלסטינים לאו"ם.