יו"ר התנועה תוביל לסיום הלחימה? המשלחת הישראלית לקהיר שבה ארצה זמן קצר לפני שחידש חמאס את הירי הבוקר (ו') לעבר ישראל. במקביל, שרת המשפטים ציפי לבני, החברה בקבינט המדיני-ביטחוני, הניחה על שולחנו של ראש הממשלה נתניהו תכנית אפשרית לפתרון "בעיית עזה", אולם הצעה זו טרם נענתה מצדו של נתניהו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בתכנית שהציעה לבני, מי שניהלה עד לאחרונה גם את המשא ומתן המדיני מול אבו מאזן בשם ממשלת ישראל, קיימים מספר שלבים הכוללים את הפסקת האש בין הצדדים, דרך שיקום הרצועה, ולבסוף - חזרה למשא ומתן עם הפלסטינים.
שלבי תכנית לבני:
1. הפסקת אש.
2. העברת סיוע הומניטרי באופן מיידי לתושבי עזה.
3. מהלכים שייענו על דרישות הביטחון של ישראל ועל הצרכים הכלכליים של תושבי עזה, יצירת משוואה בין האינטרסים של הצדדים.
4. הכרה בשליטת הרשות הפלסטינית ברצועה תוך הכרה בעיקרון של חוק אחד וכוח צבאי אחד.
5. הקמת מנגנון של הרשות הפלסטינית שיבטיח העברת סיוע וכסף שיגיע לתושבים ולא לטרור.
6. פתיחת מעברים תוך הקמת מנגנון למניעת הכנסת חומרים לטרור חידוש המשא ומתן המדיני עם אבו מאזן.
לבני: "ברור שאין לחמאס עניין להתפשר"
השרה לבני הסבירה כי העקרונות עשויים להיענות בתמיכה לא מסויגת של הקהילה הבינלאומית. לדבריה, חמאס הפך את קבלת התכנית לקלה יותר בעת שאנשיו סירבו להתפשר אלא אם תתקבל דרישתם להקמת נמל. "ברור לכולם היום שבעצם אין להם שום עניין להתפשר", טענה. "הדרישות שלהם מתבססות על הסכמים שהם עצמם לא מקבלים (דהיינו הסכם אוסלו) ולכן תכנית העקרונות הללו מייצגים את אינטרס הביטחון של ישראל והעולם יכול לקבלם כסדר חדש בעזה".
בריאיון ל"אולפן שישי" הערב הדגישה לבני היא מתנגדת להידברות עם חמאס ולהסכמה לדרישותיו, בהן נמל ימי וחיבור יבשתי בין עזה לבין יהודה ושומרון. "לא נותנים להם פרס על התוקפנות שלהם", הוסיפה. עם זאת, הצהירה השרה, "אני כמו רוב חברי הקבינט חושבים שאבו מאזן הוא פרטנר".
"העימות הוכיח שחמאס אינו רוצה באמת בהסרת המצור, כי הייתה לו אפשרות לפעול לכך כבר ב-2006", הדגישה יו"ר מפלגת התנועה. לבני הבהירה כי האופציות המבצעיות נמצאות על השולחן: "כל פעולה אפשרית אם חמאס ימשיך לירות על ישראל, אבל אני לא פורשת מפות באולפני הטלוויזיה".