למרות שאין עדיין דיווחים רשמיים על מגעים ליצירת הסכם שלום עם סוריה, סגן שר החוץ ממהר להנמיך את הציפיות לגבי הסיכויים לקיומו של מו"מ כזה ומאשים את הפרטנרית בחוסר כנות. "סוריה שיטתה בכולנו - בישראלים ובטורקים", אמר איילון בכנס שנערך היום במכון למחקרי ביטחון לאומי ברמת אביב.
"היום בפרספקטיבה לאחור ניתן לומר כי התיווך הטורקי היה טעות, כיוון שזה השפיע על היחסים בין המדינות", אמר איילון. "לכן, יש צורך להפריד בין היחסים הבילטריים ליחסים המולטילטרליים. היום, לפני כל תחילת משא ומתן, חובת ההוכחה חלה על סוריה ועליה להוכיח כי פניה לשלום ולא למלחמה".
"הם (הסורים) באו בידיים לא נקיות והם היחידים שהרוויחו מהתיווך", הוסיף איילון. לדבריו, הפנייה מצד הסורים נעשתה ממניע יחיד שאינו טהור והוא להיחלץ מהבידוד שהטילו עליה שאר מדינות המערב. לגבי היחסים עם טורקיה, סגן השר הביע תקווה שהם ימשיכו להיות טובים " זהו אינטרס של שני הצדדים" אמר איילון.
מופז: להחזיר את השגריר הישראלי מלונדון
שר הביטחון לשעבר ואיש מפלגת קדימה התייצב להגנת ראש מפלגתו, יו"ר האופוזיציה ציפי לבני, והתייחס לצווי המעצר שמופיעים חדשות לבקרים בבריטניה נגד גורמים ישראלים שהיו מעורבים במבצע עופרת יצוקה.
"שר החוץ צריך להורות לשגריר ישראל בלונדון לחזור להתייעצויות בעקבות צווי המעצר", הציע מופז במהלך הכנס. "אין צורך במשבר מול בריטניה, שהיא בעלת ברית חשובה של ישראל, אבל הגיע הזמן לבירור מעמיק. לא ייתכן שבכל בוקר יקומו נבחרי הציבור בישראל לצווי מעצר חדשים", והוסיף: "בריטניה יודעת מה זה להילחם - גם היא עושה זאת".
ראש אמ"ן: "לאירן יש מספיק אורניום לפצצה"
מוקדם יותר הבוקר התייחס ראש אמ"ן האלוף עמוס ידלין לאיומים מצד אירן וציין כי ברשות אירן מספיק אורניום לצורך ייצור פצצה גרעינית, למרות שמדובר באורניום ברמת העשרה נמוכה.
ראש אמ"ן הביע דאגה מהתקדמות פרויקט הגרעין האירני, במיוחד בשנה האחרונה. עם זאת, האלוף ידלין פירט כי האורניום המועשר שנמצא כרגע בהישג ידם של האירנים הוא ברמה של 4.5 אחוזים - בעוד על מנת לפתח פצצה, יש להעשיר את החומר ברמה של 33 אחוז לפחות.
"אולם הרצאות זה, וגוש דן כולו, נמצאים תחת איום של נשק תלול מסלול משלוש חזיתות: אירן, סוריה וחיזבאללה", אמר ידלין, וציין גם את המאמצים הגדולים שעושה חמאס כדי להגיע לאותה יכולת צבאית.
מאידך, ציין לטובה ראש אמ"ן את השיפור שחל ביכולת ההרתעה של ישראל בעקבות מלחמת לבנון ה-2 ומבצע עופרת יצוקה בעזה. "בתקופה האחרונה לא נהרג אף חייל או אזרח ישראלי בפעולות טרור, תופעה שלא הייתה כמותה בעשורים האחרונים", כך לדברי ידלין, "לאויב כיום יש שיקולי רווח והפסד בין תועלת הפגיעה בנו לבין מוכנותו להסתכן".