ניסיונות שכנוע אחרונים? בכנס לציון 35 שנים לביקור נשיא מצרים סאדאת בישראל, תקף ראש הממשלה בנימין נתניהו את הצעת ההחלטה הפלסטינית לשדרוג מעמד הרשות למדינה משקיפה באו"ם שצפויה להתקבל הערב, כ"ט בנובמבר, ברוב גדול.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"ההחלטה באו"ם היום לא תשנה דבר בשטח", קבע נתניהו. "היא לא תקדם את קיומה של מדינה פלסטינית, אלא תרחיק אותה. ידה של ישראל תמיד מושטת לשלום, אבל לא תקום מדינה פלסטינית בלי הכרה במדינת ישראל כמדינתו של העם היהודי וללא הכרזה על סיום הסכסוך", הצהיר. "לכל אלה אין זכר בהצעת ההחלטה בעצרת הכללית של האו"ם", אמר והסביר כי אלה רק חלק מהסיבות שבגללן ישראל דוחה אותה.
"אנחנו רוצים שלום, אבל את השלום אפשר להשיג רק בדרך אחת, בדרך של משא ומתן ישיר בין הצדדים ללא תנאים מוקדמים ולא בהחלטות חד צדדיות באו"ם שאינן מתחשבות כלל בצרכי הקיום והביטחון של ישראל", קבע ראש הממשלה והצהיר שהשלום יושג בהסכמות שיושגו בין ירושלים לרמאללה ולא בהצהרות מנותקות שמתקבלות באו"ם.
נתניהו הציע שלא להתרשם ממחיאות הכפיים באו"ם. "אני זוכר את מחיאות הכפיים שקיבלה ממשלת ישראל מהקהילה הבינלאומית כשהחליטה לצאת באופן חד צדדי מעזה. קיבלנו מחיאות כפיים וספגנו טילים. ישראל יצאה מעזה ואירן נכנסה אליה. אותו הדבר בדיוק קרה כשיצאנו קודם לכן מלבנון", הזהיר והבטיח שכראש ממשלת ישראל, הוא לא יאפשר את הקמתו של בסיס טרור אירני נוסף בלב הארץ, ביהודה ושומרון.
"לא משנה כמה אצבעות יורמו נגדנו, אין כוח בעולם שיגרום לי להתפשר על ביטחון ישראל ואין כוח בעולם שמסוגל לנתק את הקשר בן אלפי השנים בין עם ישראל וארץ ישראל", סיכם ראש הממשלה.
האו"ם צפוי להכיר הלילה ברשות הפלסטינית כמדינה משקיפה באו"ם לאחר שרוב המדינות החברות בארגון הביעו תמיכה במהלך.