ראש הממשלה נתניהו הגיע לבית הלבן, שם הוא נועד הערב (ב') עם נשיא ארצות הברית ברק אובמה. הפגישה בין שני המנהיגים נערכה על רקע נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על בניית שיא בהתנחלויות וגם התבטאות חריפה של אובמה - שבקצב הזה לא יוכל, כפי הנראה, להמשיך להגן על ישראל מפני דה-לגיטימציה. בחדשות 2 Online העברנו שידור חי מפגישתם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הנשיא אובמה אמר לנתניהו בעניין המשא ומתן המדיני שעדיין אפשר להשיג פתרון של שתי מדינות לשני עמים - אך העניין ידרוש ויתורים ומאמץ משני הצדדים. נתניהו אמר מנגד שהפלסטינים "לא עושים מספיק בשביל תהליך השלום".
לדברי נתניהו, "העם בישראל מצפה שאעמוד בלחץ ואדאג לביטחון המדינה. הגיע הזמן שהפלסטינים יכירו בנו כמדינה יהודית". הוא ציין כי בשני העשורים האחרונים, ישראל ביצעה צעדים רבים בעניין תהליך השלום, אך קיבלה מהצד השני רק פיגועי התאבדות ורקטות.
בעניין האירני, שב והדגיש נתניהו כי אסור לתת לאירן להשיג נשק גרעיני וכי יש לעשות הכל כדי לעצור את זה. "אין מדינה היום שעומדת בסיכון גדול יותר מישראל", ציין ראש הממשלה. אובמה אמר לו בתגובה כי מדינתו מחויבת למנוע נשק גרעיני מאירן.
אובמה גם התייחס למשבר המתמשך באוקראינה: "הגינוי שרוסיה מקבלת ממדינות בעולם מוכיח שהיא נמצאת בצד הלא נכון של ההיסטוריה. רוסיה לא יכולה להציב חיילים על אדמת אוקראינה ולהפר את החוק הבינלאומי, מבלי שתיענש על כך". הוא הדגיש כי מעשי רוסיה ייגבו ממנה מחיר, ואמר כי נשקלות סנקציות כלכליות ודיפלומטיות נגדה.
כפי הנראה, נתניהו צפוי לדרוש מאובמה ויתורים מצד הפלסטינים. מנגד, ידרוש אובמה מנתניהו לגלות גמישות וויתורים כלפי הפלסטינים. על פי גורמים בפמליית ראש הממשלה, המהלך הנוכחי של אובמה נועד לחלץ מנתניהו משהו כדי שהראשון יוכל להציג לאבו מאזן בביקורו בבית הלבן בשבוע הבא. לחדשות 2 נודע כי אובמה מתכוון לדרוש מישראל גמישות באחד משלושה נושאים: המדינה היהודית, ירושלים או הפליטים.
הלמ"ס: זינוק של 123% בבנייה בשטחים
למרות המאמצים להשגת הסכם מסגרת, מנתוני הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) עולה כי השנה החולפת הייתה שנת שיא בהתחלות בנייה מעבר לקו הירוק.
על פי נתוני הלמ"ס, בשנת 2013 החלה בנייתן של 2,534 יחידות דיור בשטחי יהודה ושומרון, לעומת 1,133 בשנת 2012. בשנת 2010, לשם השוואה, החלה בנייתן של 737 יחידות דיור בלבד בשטחי יהודה ושומרון. כלומר, הבנייה בשנת 2013 יותר גדולה מבשנתיים שקדמו לה גם יחד.
בלמ"ס מדגישים כי אחוזי הבנייה ביישובים הישראלים ביהודה ושומרון לעומת שאר אזורי הארץ הם 5.7%. הנתון מהווה עלייה של 123% לעומת שנת 2012, בה הופסקה הבנייה הציבורית בחצייה הראשון של השנה.