ראש הממשלה לא מתכוון לוותר ומנסה בכל מחיר להפגיש את ברק אובמה עם כיפת ברזל. לאחר שהאמריקנים לא אישרו את ביקורו של נשיא ארצות הברית בסוללה המוצבת בגוש דן, נאלצו לחשוב במשרד ראש הממשלה על פתרון אחר. לבסוף, הוצע לוושינגטון להציב את הסוללה בנמל התעופה בן גוריון, בכדי שהנשיא האמריקני יוכל לבקר במערכת מיד לאחר הנחיתה בישראל ולהצטלם לצידה. האמריקנים בוחנים בחיוב את ההצעה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בצהרי יום רביעי 20 במרס ינחת בנמל התעופה בן גוריון נשיא ארצות הברית ברק אובמה. אז איך יקבלו בישראל את מי שבירושלים חפצים ביקרו? בין הבית הלבן לישראל מתנהלים כבר מעכשיו מגעים קדחתניים לתיאום לוח הביקור המלא של אובמה בארץ הקודש. אז לטובת הירושלמים שחוששים מהפקקים, הנה לפניכם לוח הזמנים המתגבש של נשיא ארצות הברית.
20 במרס, יום רביעי:
אייר פורס 1 ינחת בישראל בצהרי יום רביעי. הוא יתקבל בשדה התעופה בקבלת פנים ממלכתית בהשתתפות הנשיא שמעון פרס וראש הממשלה בנימין נתניהו. כעת, ייתכן כי כבר שם - בדקות הראשונות של הביקור - יערוך אובמה היכרות עם סוללת כיפת ברזל. לאחר שהוא, פרס ונתניהו ינאמו, הם ייסעו ליד ושם. משם הוא ימשיך להר הרצל ויניח כמחווה זר באוהל יזכור. הוא גם יניח זר על קברו של רבין. אחר הצהריים הוא יגיע לבית ראש הממשלה ויערכו פגישה שלאחריה תתקיים מסיבת עיתונאים. בשעות הערב פמליות הצדדים יסעדו יחד.
21 במרס, יום חמישי:
בשעות הבוקר המוקדמות ייצא הנשיא לפגישה עם הנשיא הפלסטיני אבו-מאזן ברמאללה. לאחר מכן הוא יבקש בעוד מספר מוקדים ברשות וישוב מיד אחר כך לירושלים. בליווי ראש הממשלה נתניהו הוא יערוך ביקור בהיכל הספר וכן ייצא לתערוכה במוזיאון ישראל שכוללת פיתוחים טכנולוגים בתחומים שונים. לקראת הערב, הוא יישא נאום לישראלים בירושלים. לבקשת ארה"ב, במקום צריכים להיות כאלף אזרחים מן השורה. בערב הוא יסעד עם נשיא המדינה שמעון פרס.
22 במרס, יום שישי:
בשעות הבוקר הנשיא יאכל ארוחת בוקר עם ראש הממשלה נתניהו, וכבר בשעה 13:00 ייערך לו טקס פרידה בנמל התעופה בן גוריון - משם הוא יטוס לפגישה מדינית עם עבדאללה מלך ירדן.
"הנשיא ואני שוחחנו על הביקור הזה", סיפר לפני כחודש נתניהו בישיבת הממשלה. "סיכמנו שנדון בשלושה נושאים מרכזיים: הניסיון של אירן להתחמש בנשק גרעיני, המצב הבלתי יציב בסוריה והשלכותיו על ביטחון האזור, והניסיונות לקדם את התהליך המדיני לשלום בינינו לבין הפלסטינים". נתניהו הבהיר כי מדובר ב"נושאים כבדי משקל והם מחייבים את ההתייחסות הרצינית ביותר מצדה של ישראל".