ישראל מצטרפת לשיחות: עם כניסתה של הפסקת האש לתוקף, לראשונה מאז תחילת סבב הלחימה, יוצאת היום (ג') משלחת רשמית של ישראל לקהיר. הנציגים הישראלים יצטרפו לשיחות עקיפות עם שני בכירי חמאס ובכיר מהג'יהאד האסלאמי שיגיעו לקהיר דרך רפיח - זאת בניסיון להגיע להבנות שיובילו להפסקת אש קבועה. משדר מיוחד בחדשות 2 ובאתרי חדשות 2.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשעה 08:00 נכנסה לתוקפה הפסקת אש של 72 שעות וכוחות צה"ל האחרונים שנותרו ברצועת עזה יצאו ושבו אל הצד הישראלי של הגבול. בדקות שלפני מועד כניסתה של הפסקת האש לתוקף נשמעו אזעקות באזורים רבים בארץ - יישובי הדרום, הרי יהודה ואזור השפלה - רקטה התפוצצה ביישוב בשער הנגב וגרמה לנזק, ורקטה נוספת יורטה מעל אשדוד. מאז נשמר השקט.
לאחר שישה ניסיונות קודמים לכינון הפסקת אש, במערכת הביטחון בישראל מביעים סקפטיות לגבי כוונותיהם של ראשי חמאס ויכולתם לנצור את האש, לאור הפרות ההפוגות האחרונות. גורמים מדיניים בישראל הדגישו כי צה"ל "ערוך לאפשרות של הפרת הפסקת האש".
גורם צבאי בכיר הסביר הבוקר כי כוחות צה"ל מתמקמים סמוך לגדר. "השלמנו את משימת המנהרות לאחר ש-32 מנהרות הושמדו, ואנחנו נערכים מחוץ לרצועה ומשאירים כוחות בכוננות", הוסיף הגורם. "אנחנו רוצים לתת אורך נשימה לכוחות ועוקבים אחרי ההתפתחויות. מבחינתנו המבצע לא נגמר - אנחנו ממשיכים להיות ערוכים ודרוכים".
ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך הבוקר את צה"ל והשב"כ על השלמת המאמץ לנטרול מנהרות הטרור, ואמר כי "מדובר בפעולה מורכבת שעשו חיילים גיבורים בתנאי לחימה קשים, כולם חדורי רוח קרב שהביאה לתוצאה מרשימה ביותר".
"הפעולה פגעה במערך אסטרטגי שהחמאס השקיע בו מאמץ אדיר במשך שנים", המשיך ראש הממשלה ואמר. "היכולת שהחמאס הכין בחפירת המנהרות הללו הייתה מאפשרת לו לחטוף ולרצוח אזרחים וחיילי צה"ל רבים. אין ערבות למאה אחוז הצלחה, אבל עשינו הכול כדי להשיג את המרב".
שר בכיר: "חייבים למנוע את הסבב הבא"
ראש הממשלה נתניהו צפוי לכנס היום את הקבינט על מנת לדון בתנאים להפסקת אש קבועה. הדיון ייערך בשעות הערב, לאחר שיוכח האם חמאס רציני לגבי הפסקת האש. שר בקבינט אמר כי ישראל "חייבת להבטיח צעדים יעילים למניעת התעצמות חמאס, כדי למנוע את הסבב הבא".
אמש הודיעו ישראל ומצרים על אימוץ ההצעה המצרית להפסקת אש ללא תנאים, שבמהלכה ידונו הצדדים בתנאים להפסקת אש ממושכת יותר. מזכ"ל האו"ם באן קי-מון קרא הבוקר לישראל ולחמאס לציית להסכם הפסקת האש. באן הבטיח כי האו"ם יסייע במאמצים להשגת הסכם קבע.
סוכנות הידיעות רויטרס ציטטה גורם ישראלי בכיר שאמר כי "אם הפסקת האש תיאכף, אין סיבה לנוכחות צה"ל בתוך הרצועה". הגורם הדגיש כי ישראל תעקוב אחר צעדי חמאס "בסקפטיות מסוימת".
ארה"ב: "לכבד את ההפוגה בלחימה"
דוברת מחלקת המדינה האמריקנית ג'ן סאקי מסרה כי ארה"ב "מביעה תמיכה רבה" בהפסקת האש. סאקי קראה לישראל ולפלגים הפלסטינים "לכבד את ההפסקה בעוינות", והדגישה כי ארה"ב התעקשה על הפסקת מתקפת הטילים והמנהרות על ישראל בצד הפסקת הסבל לאנשי עזה. "אני משבחת את ממשלת מצרים על תפקידה בניסיון להפסיק את הלחימה", הוסיפה סאקי.
סמוך לשעה 23:00 אמש אישרה ישראל את הסכמתה להצעה המצרית, ושרי הקבינט המדיני-ביטחוני עודכנו בטלפון על ההתפתחויות. דובר חמאס, פאוזי ברהום, הודיע כי הארגון אישר את ההצעה המצרית גם כן. מוקדם יותר פרסמה רשת אל-ערבייה כי ישראל הודיעה למצרים על הסכמתה להפסקת אש ללא תנאי. בתמורה לכך, על פי הדיווח, היא תסיג את שארית כוחות צה"ל מרצועת עזה.