על אף דבריו האחרונים של אבו מאזן, הרשות הפלסטינית ממשיכה בקידום צעדים חד צדדיים באו"ם. סוכנות הידיעות "רויטרס" דיווחה כי הרשות הפיצה בין המדינות החברות באו"ם הצעת החלטה הקוראת לשדרג את מעמדה מ:ארגון משקיף" ל"מדינה שאינה חברה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הפלסטינים הפיצו את ההצעה, על אף איומיהן של ישראל וארה"ב לפיהן הרשות תישא בתוצאות בעקבות נקיטת מהלך חד צדדי. הצעת ההחלטה עשויה לעמוד להצבעה בעצרת הכללית של האו"ם ב-29 בנובמבר, יום השנה להסכמה על תכנית החלוקה, והיא עשויה לשוות לרשות מעמד דומה לזה מדינת הוותיקן. במקביל דווח כי הצעת ההחלטה תכלול בנוסף הצהרה של חברות האו"ם ב"צורך הדחוף בחידוש והאצת המו"מ במסגרת תהליך השלום במזרח התיכון".
שדרוג מעמדה של הרשות עשוי גם לאפשר לפלסטינים גישה לגופים כמו בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, שם יוכלו להגיש תביעות נגד ישראל. על פי ההערכות, ההצעה לשינוי המעמד תזכה לרוב ודאי בכל הצבעה בעצרת האו"ם.
בכירים פלסטינים אמרו בחודש שעבר שהם יכולים לסמוך על כ-115 מדינות שיתמכו בהחלטה בעצרת הכללית, רובן מדינות ערב, מדינות מאפריקה, מאמריקה הלטינית ומאסיה. הם מצפים ל-22 מדינות שיצביעו נגד בהובלת ארה"ב וכן מצפים שם ל-56 נמנעים. במקביל, דיפלומטים פלסטינים מחזרים גם אחרי מדינות אירופה על מנת לחזק את מעמדם ואת האפשרות שההצעה אכן תתקבל.
ישראל וארה"ב לאבו מאזן: "חזור לשולחן המו"מ"
על רקע מאמציהם של הפלסטינים לזכות בתמיכה בעצרת הכללית, ארה"ב וישראל ממשיכות להתנגד למהלך הפלסטיני הצפוי וקראו ליו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, לשוב לשולחן המו"מ.
מספר דיפלומטים מערביים אמרו כי גורמי ממשל בארה"ב ובאירופה עושים מאמץ לגרום לפלסטינים לדחות את המהלך על מנת לתת לאובמה, שנבחר לכהונה שנייה, מספיק זמן לחדש את המו"מ.
ארה"ב אף רמזה כי אם הרשות אכן תבחר לבצע את המהלך החד צדדי, ייתכן והעברת כספי סיוע המועברים לידי הרשות ואף לאו"ם - תועמד בסיכון.