בדרך לספטמבר: סגן ראש הממשלה והשר לענייני מודיעין, דן מרידור, אומר היום בריאיון לערוץ החדשות כי "הבעיות בתהליך השלום קיימות, אבל חלק גדול מהעולם חושב שהבעיה היא אצלנו, בעוד שאנו מוכנים למהלכים מאוד מרחיקי לכת וליטול סיכונים משמעותיים. אם נצליח לשכנע את העולם, נשפר את מצבנו לקראת ההצבעה באו"ם בספטמבר. עלינו ליזום מהלך מדיני ולא רק להגיב".
"היו מורדות ועליות ביחסי ישראל -ארה"ב", הוסיף מרידור על המחלוקת האחרונה בין נתניהו לאובמה. "היו מחלוקות בין רבין לקרטר, בין בגין לרייגן, שמיר ובוש - העניין פה הוא לא אישי אלא מבוסס על אינטרסים. אמריקה וערכיה מאד קרובים לישראל וערכיה, ויש לנו אינטרסים משותפים רבים. יש דרישה ברורה מצד ארה"ב להתקדם לכיוון הסדר, ויש לנו אינטרס ממשי להתקדם, אבל ברור שיש קשיים".
על נאומו של אובמה אתמול בכינוס איפא"ק אמר מרידור: "נפתח פתח חשוב מאד להסכמה על השארת הגושים הגדולים של ההתיישבות גם לאחר הסכם. העמדה האמריקנית לא השתנתה, אבל כשהנשיא אומר זאת - זה פתח פתח נרחב לשיתוף פעולה. בנוסף, הוא דיבר במפורש על 3 תנאים לחמאס. אלה אמירות בעלות משמעות".
"יש לפתור את המחלוקות עם ארה"ב"
"אסור לקחת כמובן מאליו את היחסים המיוחדים עם ארה"ב", הזהיר סגן ראש הממשלה. "יש לנו אינטרס מובהק בקידום התהליך המדיני, וצריך להגיע להבנות עם ארה"ב. אני מקווה שנאומי נתניהו הצפויים באיפא"ק ובקונגרס יהיו באותו כיוון, ונדמה לי שאמנם יש מחלוקות בין ידידים - אבל צריך לפתור את המחלוקות האלה".
לדבריו, יו"ר האופוזיציה ציפי לבני חזרה על דברי ראש הממשלה וכך נוצרה הזדמנות נדירה למדי, לשיתוף פעולה פוליטי בנושא. "חשוב לעבוד ביחד עם האופוזיציה, וזה יאפשר מהלך מדיני ואולי גם ממשלת אחדות", סיכם מרידור.
השר ארדן: "אובמה הפגין ידידות גדולה לישראל"
גם השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, גם הוא חבר מפלגתו של ראש הממשלה, התייחס היום בראיון לערוץ החדשות לנאומו של אובמה מאמש בוועידת איפא"ק. "נאומו האחרון של אובמה בהחלט מעיד על שיפור. הוא הפגין ידידות גדולה למדינת ישראל ואמר שיתנגד להכרזה חד צדדית על מדינה פלסטינית בספטמבר, ומגבה את ישראל באמירתו שלא ניתן לנהל מו"מ עם החמאס".
"אני חושב שראש הממשלה ידבר בנאומו בפני הקונגרס על אותם עקרונות שאותם הוא מזכיר מאז תחילת כהונתו", הוסיף השר ארדן. "מי שרוצה שלום חייב להבין שהלחץ צריך להיות על הפלסטינים, כדי שיחזרו למשא ומתן. אם סביב שולחן המו"מ יתגלה שראש הממשלה מסרב למהלך מדיני, אז ניתן יהיה למתוח עליו ביקורת. בינתיים, האחראים הם הפלסטינים".