רשת אל ג'זירה ממשיכה לחשוף מסמכים מהמשא ומתן בין ישראל לרשות הפלסטינית בתקופת ממשלת אולמרט: אמש חשפה הרשת הקטארית מסמכים לפיהם הציעה שרת החוץ לשעבר ציפי לבני להעביר לשליטת הרשות הפלסטינים כפרים ערביים-ישראלים.
לבני, על פי הפרסום, הציעה לבחון את האפשרות להעביר שלושה כפרים שנחצים על ידי קווי 67 בין ישראל לרשות. עוד נחשף במסמכים כי במסגרת המשא ומתן הציעה ארצות הברית להעביר פליטים פלסטינים למדינות בדרום אמריקה.
"מפת המפית" של אולמרט ואבו מאזן
עוד נחשף מהמסמכים כי ראש הממשלה דאז אולמרט, לפי הדיווח ברשת "אל ג'זירה", פגש את יו"ר הרשות אבו מאזן באמצע 2008, והראה לו את המפה שזכתה לכינוי "מפת המפית", ובה פירוט הצעת חילופי השטחים בין ישראל לפלסטינים. לפי הפרסום, אבו מאזן לא הורשה להחזיק במפה ולכן נאלץ לשרטט אותה בחזרה לאולמרט - על מפית.
שתי המפות שנחשפו ב"אל ג'זירה" מראות את ההצעות באזור ירושלים, ואז בכל הארץ, כולל עזה. לפי ההצעה, ישראל תשמור על כל ההתנחלויות הגדולות בגדה - מעלה אדומים, אריאל, קדומים ועוד.
עיון במפת ההצעה באזור ירושלים, מראה שאולמרט הציע שגוש עציון יישאר בריבונות ישראלית, כמו גם גילה, שכונת הר חומה, מעלה אדומים, מישור אדומים, פסגות, בית חורון וגם הר אדר.
ממסמכים שפורסמו אמש, עולה כי השכונה היחידה לגביה היה ויכוח הייתה הר חומה, שהפלסטינים דרשו לקבלה בהסדר קבע. ההתנחלויות שאולמרט הציע לפנות, לפי המפה, הן בין השאר מיגרון, מעלה מכמש, נוקדים, כפר אלדד ועוד. לפי המפה, מספר המתנחלים שהיו עתידים להתפנות עומד על 56 אלף, לעומת 413 אלף שיישארו ביישוביהם.
ראש הממשלה דאז אולמרט הציע גם "מעבר בטוח" לפלסטינים בין עזה לגדה. לגבי הר הבית והמקומות הקדושים, הציע אולמרט "ניהול ללא ריבונות" - ועדה משותפת למצרים, ירדן, ארה"ב, ישראל והפלסטינים - ללא ריבונות רשמית למדינה מסוימת.
עוד לפני פגישת "מפת המפית", הציעו הפלסטינים ב-2008 מפה של חילוף מלא של 119 קילומטרים רבועים של שטח פלסטיני, עבור אותו השטח בצד הישראלי. ישראל, לפי ההצעה, תשאיר בידה אדמה מפותחת בלבה של הגדה המערבית, בעוד הפלסטינים יקבלו אזורים יחסית לא מפותחים.
1,600 מסמכים סודיים מהמו"מ המדיני
רשת הטלוויזיה הקטארית "אל-ג'זירה" פתחה אמש בקמפיין חדש תחת הכותרת "סודי ביותר", במסגרתו הודיעה כי תפרסם בתקופה הקרובה כ-1,600 מסמכים סודיים החושפים פרטים חשאיים על התנהלות שיחות השלום בין ישראל לרשות הפלסטינית.
במסמכים שהועלו לאתר האינטרנט של הרשת, נטען כי הרשות הפלסטינית הסכימה לוותר על הדרישה להרוס את כל השכונות היהודיות במזרח ירושלים במסגרת הסדר קבע עם ישראל, והסכימה לעשות ויתורים "חסרי תקדים", לשון הפרסומים, במתחם הר הבית.