אחרי ארה"ב וגואטמלה, הונדורס תהיה המדינה הבאה שתעביר את השגרירות שלה לירושלים. לקראת המעבר, נשיא המדינה הדרום אמריקנית שיגר לישראל צוותים מטעמו שיציגו לממשלה את "תג המחיר" של העתקת השגרירות מראשון לציון לבירה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
נשיא הונדורס חואן אורלנדו הרננדז שלח באופן חשאי משלחת בכירים שמורכבת מהיועץ לענייני נשיאות, שני שרי חוץ לשעבר וסגן שר חוץ, וזאת לאחר שיחה שקיים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו רק השבוע בעניין העברת השגרירות.
אותה משלחת נפגשה היום (ראשון) בין היתר עם מנכ"ל משרד החוץ יובל רותם ועם סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי. במהלך השיחות נדונה האפשרות לעבור למבנה בגן הטכנולוגי בירושלים, שם ממוקמת כיום גם שגרירות גואטמלה, אך המשלחת מהונדורס הציבה מספר תנאים או ציפיות מישראל.
התנאי הראשון שנמסר לנציגים הישראליים הוא פתיחת נציגות ישראלית בהונדורס, זאת אחרי שהשגרירות במדינה הלטינית נסגרה ב-1995 בשל קיצוצים. עלות פתיחת נציגות כזאת היא כמיליון דולרים בשנה.
התנאים הנוספים שהוצגו הם העמקת שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות, סיוע בתחום הסייבר והלוחמה בפשיעה, שיגור מומחים ישראליים וסיוע בתחום המים והחקלאות.
ציפייה נוספת שהוצגה בפני הישראלים נוגעת למה שנמצא מתחת לפני השטח, וזה פתיחת דלת לממשל טראמפ. צעד כזה משקף למעשה מהלך של התקרבות לישראל מתוך מטרה להתקרב לארה"ב.
בתוך כך, ביום חמישי נתניהו ימריא לברזיל להשבעת הנשיא החדש ז'איר בולסונארו. כעת מנסים בלשכת ראש הממשלה לתאם פגישה גם עם נשיא הונדורס שיגיע לברזיליה, ככל הנראה לטובת הכרזה משותפת על פתיחת נציגויות בשתי המדינות.
ממשרד החוץ נמסר בתגובה כי "מדובר בתהליך מתמשך שטרם הגיע להבשלה. אכן היה כאן צוות מטעם הונדורס שיחזור למדינתו, ואז יחליטו כיצד להתקדם מכאן והלאה".