ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב אתמול (שני) למתקפת הטילים האירנים בסוריה ולהאשמות של טהרן נגד ישראל. "הניסיון של אירן לקשור את ישראל לפיגוע בדרום איראן הוא מגוחך", טען ראש הממשלה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
נתניהו המשיך והתייחס לתמונות הטילים ששוגרו לעבר סוריה עליהם נכתב בפרסית: "מוות לישראל, מוות לארצות הברית ומוות לסעודיה. "העובדה שכתוב על הטילים ששיגרה לסוריה 'מוות לישראל' - מוכיחה הכל", הוסיף נתניהו.
כוחות אירניים שיגרו שש רקטות לעבר לוחמים סורים, שבהם היא רואה אחראיים לתקיפה בסוף השבוע שעבר – כך לפי הודעה רשמית של כוחות המהפכה. מספר בני אדם נהרגו במתקפה. בטלוויזיה הממלכתית האירנית נראה כיצד על אחת הרקטות נכתבו מספר מסרים מאיימים, בהם: "מוות למשפחת סעוד", "מוות לאמריקה" וכן "מוות לישראל".
בפיגוע בשבוע שעבר נהרגו 25 בני אדם, בהם 12 חברי משמרות המהפכה. המנהיג העליון, האייטוללה עלי חמינאי, הצהיר כי האחראיים לפיגוע הקטלני קיבלו תשלום מערב הסעודית ואיחוד האמירויות, וכי אירן "תעניש בחומרה" את העומדים מאחורי המעשה. עם זאת, ערב הסעודית ואיחוד האמירויות הכחישו כל קשר לאירוע.
המצעד שהתקיים לציון 38 שנים לפרוץ מלחמת אירן-עירק החל בשעה 8:30 בבוקר, שעון אירן, ב-22 בספטמבר. כחצי שעה לאחר תחילתו פתחו ארבעה חמושים בירי לעבר הנוכחים, ככל הנראה תכננו לפגוע גם בבכירי הצבא שישבו על הבמה בעת המצעד. שניים מהם נורו למוות על ידי כוחות הביטחון במקום, אחד נפצע ואחד נעצר.
סוכנות הידיעות "פארס" המקורבת למשמרות המהפכה דיווחה כי שניים ממבצעי הפיגוע הגיעו לזירה רכובים על אופנועים כשהם לבושים במדי חאקי. "מספר חמושים פתחו בירי מאחורי עמדה במהלך המצעד", דווח בטלוויזיה האירנית. "יש מספר הרוגים ופצועים, בהם ילדים ואנשים לא חמושים שהגיעו לצפות במצעד". בחבל אווהאהז, המכונה גם חוזיסטאן, יש ריכוז גדול של קבוצות עוינות למשטר האירני. במשך שנים פועלת באזור מחתרת ערבית בעידוד סעודיה שבעבר אף ביצעה מספר פיגועים. לצד זאת, גם ארגון הטרור דאע"ש איים לשוב ולפגע כפי שעשה בטהרן בשנה שעברה.
"משטר זר גייס, אימן, חימש ושילם למחבלים שביצעו את המתקפה באהוז", אמר שר החוץ האירני מוחמד ג'וואד זריף. "אירן רואה בנותני החסות האזוריים לטרור ובאדוניהם האמריקניים אחראים למתקפות כאלה. אירן תגיב במהירות ובהחלטיות". על פי דיווחים באירן הנשיא רוחאני נכח באותה העת במצעד צבאי בטהרן ועזב את המקום מחשש לאירוע דומה כפי שהתרחש בדרום המדינה.