פרישת ישראל מאונסק"ו נתקלת בקושי לא צפוי: כפי שפורסם לראשונה בחדשות 2 Online בסוף השבוע, ישראל החליטה סופית לפרוש מאונסק"ו עד סוף שנת 2018. על מנת לפרוש יחד עם ארה"ב ישראל צריכה להגיש את המכתב עוד השנה, אך היום (שלישי) מתברר כי נוצר קושי טכני בהגשת מכתב הפרישה. שגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה הכהן, סיפר לחדשות 2 Online כי החגים הנוצריים - וסגירת הארגון לרגל החג - מונעים מישראל לפרוש מהארגון.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בגלל החגים, משרדי אונסק"ו בפריז סגורים עד יום שלישי הקרוב - כלומר עד לסוף השנה האזרחית. כיצד מתכוונת ישראל לעמוד ביעד של פרישה מהארגון עוד השנה? "אכן, הארגון סגור עד לשנה הבאה, אבל המכתב יימסר במועד", מבהיר שאמה הכהן - שמבטיח: "גם אם אצטרך לטפס על הגדר, אני עדיין בגיל ובכושר שמאפשרים זאת".
בסוף השבוע הנחה נתניהו להגיש למנכ"לית הארגון הודעה רשמית בכתב על עזיבת הארגון. בכך מצטרפת ישראל לארצות הברית, שהודיעה על מהלך דומה כבר באוקטובר. עזיבתן של שתי המדינות אמורה להיכנס לתוקף באותה העת - 31.12.2018 - שכן כללי הארגון קובעים כי פרישה הופכת לרשמית בסוף השנה שלאחר הגשת מכתב העזיבה.
בחודש אוקטובר נבחרה אודרי אזולאי, יהודייה מצרפת, למזכ"לית הארגון אחרי שגברה בתום חמישה סיבובים בבחירות על המועמד הקטרי. זמן קצר אחרי שנבחרה, קיימה אזולאי פגישה עם שגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה הכהן, במהלכה אמרה לו שהיא מבינה שהארגון בראשו היא הולכת לעמוד צריך להשתנות ושיש צורך בביצוע שורת רפורמות.
אזולאי בת ה-45 שימשה בעבר כשרת התרבות של צרפת. היא מחזיקה בעמדות סוציאליסטיות, וכאמור, היא גם יהודייה. אביה של אזולאי היה יועץ למלך מרוקו הקודם ומייעץ למלך מרוקו הנוכחי, והוא גם חבר במרכז פרס לשלום. "הדבר הראשון שאני אעשה זה לפעול לשיקום אמינותו של הארגון, אמונתן של המדינות החברות בו ויעילותו, כדי שנוכל להתמודד עם האתגרים שעולמנו ניצב מולם", אמרה בנאום זמן קצר אחרי שנבחרה. "בעת זו של משבר, אני חושבת שאנחנו זקוקים יותר מאי-פעם לעבודה בארגון אונסק"ו, לתמיכה, לחיזוק הארגון ולתיקונים בו - לא לעזיבתו".